Labdarúgás

2024.05.26. 20:39

A Siófok megnyerte a harmadosztályúak csatáját és győzelemmel zárt a szezont

A sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvár otthonában hátrányból kiharcolt győzelemmel búcsúzott a szezontól és a másodosztálytól a BFC Siófok. A téli szünetben érkező Németh meglőtte hetedik gólját, amivel a csapat házi gólkirályaként zárt, utóbbi mellett László és Varjas volt még eredményes, akiknek ez a második találtuk volt. Legalább a búcsú jól sikerült.

Harmadosztályú rangadónak is beillet a BFC Siófok óvári vendégjátéka, hisz a következő szezontól, mindkét klub ott fog szerepelni. Nem kezdtek rosszul Jeney Gyula tanítványai, ám László rossz helyre fejelt labdáját már nem tudta menteni Tóth, Szabó kiugratásából pedig Csóka gólt szerzett (1–0). A folytatás egyértelműen a balatoniakról szólt, Németh kapott ajándéklabdát, ám eltotyogta a ziccerét, majd jött egy Vékony fejes és egy Dénes lövés, egyértelmű volt a vendégfölény. Fél óra elteltével Varga remek átadását László óriási ziccerben Slaktába rúgta, aki a kipattanót is megfogta, pedig Major nem célzott rosszul! Mindezeknek köszönhetően a szezonban első alkalommal mehettek hazai pályán vezetéssel a szünetre a kisalföldiek!

A szünet után minden ott folytatódott, ahol abbamaradt, annyi különbséggel, hogy ezúttal már kihasználták a lehetőségeiket a védekező középpályásként szereplő Svedjuk és Balogh beállásával nagy fölénybe kerülő siófokiak, akik öt perc alatt fordítottak! Előbb Dénes beadása után Varjas, majd Major, László háromszögelése után utóbbi talált be! A kegyelemdöfést Németh Barnabás adta meg a házigazdáknak Balogh kiugratása után. A hajrában a fiataloknak is lehetőséget adott Jeney Gyula, Debreceni feliratú mezében Varga Márk, illetve Kovács feliratúban Németh Barna, mindkettő debütált a másodosztályban.

A balatoniak három hónapja nyertek utoljára idegenben, a Bozsik Arénában a Budapest Honvéd ellen, azóta váratott magára egy újabb győzelem, ami a negyedik volt vendégként.
 

Merkantil Bank Liga – 34. forduló
Credobus Mosonmagyaróvár – BFC Siófok 1–3 (1–0)

Mosonmagyaróvár, MTE Sporttelep, 250 néző. Vezette: Berényi Tamás (Szalai Balázs, Vad Anita)

Credobus Mosonmagyaróvár: Slakta – Radics, Czingráber, Tullner (Deák I., 65.p.), Bekker – Végső (Illés D., 57.p.), Kapornai (Gáncs, 78.p.) – Máris (Simita, 57.p.), Szabó B., Horváth K. (Szendeff, 78.p.) – Csóka. Vezetőedző: Nagy Ádám.

BFC Siófok: Winter – Major G., Varjas Z., Vékony V., Varga B. – Gyurkits, Tóth B. (Balogh B., a szünetben) – László D. (Szedlár, 75.p.), Nemes (Svedjuk, a szünetben), Dénes (Németh Barna, 89.p.) – Németh Barnabás (Varga M., 90.p.). Vezetőedző: Jeney Gyula.
Gólszerzők: Csóka (13.p.), illetve Varjas Z. (53.p.), László D. (58.p.), Németh B. (71.p.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában