Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság: a másodikhoz megy a bajnok

2024.05.24. 17:25

A végére is marad rangadó

Nem lesz teljes a záróforduló, miután a Tab–Csurgó mérkőzést (1–2) már pünkösdhétfőn lejátszották. Azért így is maradnak izgalmak a legvégére; különösen a már bajnok Nagyatád szombati nagybajomi fellépését övezi kiemelt figyelem.

Fenyő Gábor

Fotó: Mócza Daniel

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó, 30. fordulójában szombaton délután játsszák a Nagybajom–Nagyatád rangadót; az ezüstérmes a bajnokcsapatot fogadja. 

Az utolsó, 30. záróforduló párosítása

Szombat – 17 óra
Nagybajom–Nagyatád
Egyértelműen a forduló rangadója! Mindkét csapat felszabadultan játszhat, lévén a Nagyatád már fordulókkal korábban bebiztosította az első helyét, a Nagybajom második helyét pedig nem lehet elvenni. A kérdés sokkal inkább úgy szól, hogy a hibátlan Nagyatád szombaton délután Nagybajomban sem veszít-e pontot.      


Szombat – 17 óra
Balatonlelle–Toponár
Egyik csapat sincs kirobbanó formában, de a hazai pálya a Balatonlelle mellett szól.


Szombat – 17 óra
Balatoni Vasas–Balatonkeresztúr
Itt is a házigazda Balatoni Vasas tűnik az esélyesebbnek.


Szombat – 17 óra
Segesd–Kadarkút
Bár a találkozónak nincs különösebb tétje – a Segesd búcsúzik az első osztálytól, a Kadarkút pedig a negyedik helyen zárja –, a papírforma (és az eddigi eredmények) egyértelműen vendégsikert ígér.  


Szombat – 17 óra
Juta–Marcali
Ez az a találkozó, ahol bármilyen eredmény elképzelhető.


Szombat – 17 óra
Somogysárd–Kaposfüred
Győzelme esetén mind a két csapat feljebb léphet(ne) a bajnoki tabellán. Erre inkább a házigazda sárdiaknak van sanszuk.


Szombat – 17 óra
Barcs–Öreglak

Ha az újonc barcsiak behúzzák az utolsó bajnoki fellépésüket, akkor akár két helyet is előrébb ugorhatnak. A vendég Öreglaknak már nincs veszítenivalója: ők mindenképpen maradnak az utolsó előtti, 15. helyen.

 

MESTERLÖVÉSZEK

A góllövőlista állása: 1. Bradics Tamás (Marcali) 36 gól; 2. Vukan Nikolics (Nagyatád) 26 gól; 3. Bene Zsombor (Balatoni Vasas) 23 gól; 4. Laczkó Dávid József (Toponár) 22 gól; 5. Decsi Richárd (Toponár) 21 gól; 6–8. (holtversenyben) Németh János Attila (Balatonlelle), Kollega Krisztián (Juta) és Boros Tamás (Csurgó) 19 gól; 9. Balogh László (Marcali) 18 gól; 10–11. (holtversenyben) Kelemen Kevin (Balatonlelle) és Ivusza Gábor (Toponár) 17 gól; 12–17. (holtversenyben) Dekanics Márk (Nagyatád), Horváth Péter (Nagyatád), Márton András (Nagybajom), Simon Róbert (Kadarkút), Pető Tamás (Toponár) és Tompa István (Barcs) 16 gól; 18–20. (holtversenyben) Babai Gábor (Nagybajom), Palkovics Tamás (Kadarkút) és Orsós Viktor Márk (Kaposfüred) 14 gól; 21. Weimann Richárd (Nagybajom) 13 gól; 22. idősebb Virágh Krisztián (Öreglak) 12 gól; 23–24. (holtversenyben) Beke András (Balatoni Vasas) és Kálazi Tamás Bálint (Balatoni Vasas) 11 gól; 25–29. (holtversenyben) Kollár Dominik (Nagyatád), Varga András Domonkos (Nagybajom), Sárközi Kevin Domonkos (Kadarkút), Ellis Samuel Ato (Kadarkút) és Szántó Bence (Kaposfüred) 10 gól.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában