Labdarúgás

2024.05.26. 20:36

Gólzáporral zárta a szezont a Rákóczi

Nyolcgólos mérkőzésen verte az Érdi VSE gárdáját a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának utolsó fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A negyedik helyért lépett pályára a Rákóczi, amely a korábban magasabb célokért is küzdő, jelenleg éppen bent maradó Érdet fogadta az idény utolsó meccsén. A hazaiak gyorsan szerették volna érvényre vinni az akaratukat, azonban a felső kapufa nem támogatta őket ebbe. Babinszky Bence ugyanis nyolc percen belül kétszer is elvégezhetett egy szabadrúgást tizenhét méterre az érdi kaputól, azonban mind a kettő végén a felső léc volt a végállomás. A második előtt viszont megfogyatkoztak a vendégek, hiszen Farkas Bálint gólhelyzetben rántotta le a kilépő Horváth Balázst. A megfogyatkozó érdiek a félidő derekán gólhátrányba is kerültek: Ekker Milán középre ívelését követően Babinszky Bence lőtt közelről a hálóba (1–0). A vendégek viszont nem adták fel, hiszen a bent maradás kivívása után már teher nélkül futballozhattak, s egy szabadrúgás után Németh Gábor fejesével kiegyenlítettek (1–1). A Rákóczi viszont a következő támadás végén visszaszerezte előnyét: Babinszky Bence csodás mozdulattal vette át a labdát, amivel becsapatba védőjét, majd nagy erővel, ballal lőtt a kapu bal oldalába (2–1). A szünet előtti percekben egy kisebb rövidzárlat alakult ki a hazai védelemben, amit a tíz emberrel futballozó érdiek kihasználtak, s megfordították a találkozót. Előbb Monori Norbert az védőjét megelőzve lőtt a kapuba öt méterről (2–2), majd két perc múlva Szabó Richárd kapott jó kiugratást, s tíz méterről gurított a hálóba (2–3). Ezzel azonban még nem volt vége a játékrésznek, ugyanis a kaposváriak a középkezdés után támadásba lendültek, Bíró Dominik pedig kiharcolt egy tizenegyest, amit biztos lábbal értékesített (3–3).  

Fotó: Lang Róbert

A második játékrészt ígéretes kaposvári helyzetekkel indult, a Rákóczi teljes mértékben a kezébe vette a mérkőzés irányítását. Egyre nagyobb nyomás alá helyezte az Érdet, de hiába jöttek futószalagon a lehetőségek, rendre kimaradtak. Az viszont érezhető volt, hogy a hazaiak minden megtesznek a három pontért, hiszen Székely Tibor, a Rákóczi mestere az egyik belső védőjét, Heil Mátét is lehozta a pályáról, hogy helyére egy vérbeli támadó, Mayer Milán álljon be. Ezzel még tovább nőtt a nyomás a vendégeken, akik csak a 86. percben roppantak össze alatta. Ekkor Mayer Milán szögletét követően Gál Mátyás csúsztatta meg a labdát, amit Babinszky Bence egy méterről, mellel sodort a kapuba (4–3). A Rákóczi támadója itt nem állt meg, az utolsó percben egyéni akcióba kezdett, s egy cselsorozat végén magabiztossá tette a győzelmet (5–3). 

 

NB III. Dél-Nyugati csoport, 30. forduló 

Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 5–3 (3–3) 
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 400 néző. V.: ifj. Hartung V. (Aczél P., Szabados D.). 
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil (Mayer, a 73. percben), Harsányi, Kis-Fónai (Szabó M., az 57. percben) – Ekker, Horváth B., Gál M., Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Bíró D. (N. Mazzonetto, az 57. percben). Vezetőedző: Székely Tibor. 
Érdi VSE: Kondor T. – Szabó R., Morvai, Németh G., Pintér N. – Göblyös (Kertész B., az 57. percben) – Horváth B. (Kővágó, a 73. percben), Csilus Á. (Rónaszéki, a 73. percben), Farkas B., Juhász B. – Monori. Vezetőedző: Domján Attila. 
Gólszerzők: Babinszky (a 22., 32., 86. és a 94. percben), Bíró D. (a 45+2. percben – 11-esből), illetve Németh G. (a 30. percben), Monori (a 43. percben), Szabó R. (a 45. percben). 
Kiállítva: Farkas B. (a 12. percben). 
Sárga lap: Szabó M. (a 60. percben), illetve Németh G. (a 4. percben).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában