Kerékpársport

2024.05.23. 13:06

Két versenyszámban is kvalifikált vb-re a kaposvári sportoló

Horvátországban rendezték meg az Istria Gran Fondo kétnapos megmérettetést. A Kaposvári Kerékpáros Klubot öt versenyző képviselte, akik közül Havarik Hedvig mindent megnyert, amit csak lehetett.

Havarik Hedvig (középen) két számban is kijutott a világbajnokságra

Az idei évben a K3SE (Kaposvári Kerékpáros Klub) tagjai nagyon aktívak a külföldi versenyeken is. Az UCI Gran Fondo World Series versenysorozat rendezvényein kifejezetten szívesen indulnak el.

A versenysorozat horvátországi állomását Umagban rendezték meg, az Istria Gran Fondo elnevezésű kétnapos megmérettetést. A tengerparti város igazi mediterrán hangulattal várt mindenkit, de idén még az időjárás is odarakta magát, igazi nyár eleji melegben, kellemes 20-26 fokban telt a versenyhétvége.

A pénteki napon időfutam, a szombatin pedig két távon Gran és Medio Fondo mezőnyverseny volt a program, aki mindkét nap indult az egy mini kétnapos versenysorozatban vett részt, abszolút értékeléssel.

A kaposváriakat Antalné Varga Anita, Ányos Szilvia, Havarik Hedvig, Szél Gábor és Tóth Zoltán képviselte.

A résztvevők nagy részének a minél jobb eredményen kívül a világbajnoki (Dánia) kvalifikáció is cél volt.

A pénteki napon korcsoportok szerinti bontásban rajtoltak az időfutam résztvevői. A mezőny nagyon erős volt, a résztvevők között voltak számos nemzeti bajnoki trikót viselők, volt világbajnokok is.

Időfutam eredmények 

Havarik Hedvig, Ányos Szilvia, Antalné Varga Anita és Szél Gábor is a korcsoportja első helyén végzett, ezzel kvalifikálták magukat a vb-re. Tóth Zoltán a 22. helyen zárt.

A szombati mezőnyversenyekre nagyon sokan jöttek el, a Media Fondon közel 400-an, a Gran Fondon közel 600-an vettek részt.

– Szombaton a 119 kilométer hosszú Gran Fondo következtett. Szép napsütéses időben rajtolt el a 19 különböző korcsoportot felvonultató mezőny. Idén figyeltek a szervezők a rajtoltatásra, korcsoportonként, 5 éves bontásban, külön boxokba rendezve állították rajthoz az 1200 versenyzőt felvonultató mezőnyt – mondta a klub honlapján Ányos Szilvia. –  A pályát is megváltoztatták az előző évekhez képest, szélesebb, biztonságosabb útvonalat jelöltek ki amelyben a szintemelkedés közel 1600 méter volt. A verseny éles rajttal indult, így nagyon kellett figyelni a városból kifelé, hogy az első 15 kilométeren a közel 50 km/órás tempónál bukás nélkül megússza a mezőny. Ezután elkanyarodott a versenypálya Isztria belseje felé, ahol hosszú emelkedőkkel és meredek lejtőkkel tarkított pályán kellett megküzdeni az ellenfelek mellett a hőséggel is.

– A második versenynapon zajlott a Medio Fondo, ahol amíg a pálya nehezén túl nem jutottam jól éreztem magam, aztán egy rendőri elterelés, majd egy ezt követő eltévedés után minden összedőlt – fogalmazott Antalné Varga Anita. – Azt hittem az ominózus eltévedésig, hogy a második helyen állok, amivel teljesen elégedett lettem volna. Azonban kiderült számomra (a végeredményt látva), hogy az első, második helyen végzett hölgyek valószínűleg nem abba a rajtblokkba álltak be ahova kellett volna, ugyanis annak az elejében én álltam, s ők nem kerültek el a verseny folyamán, szóval végig előttem tekertek.

Havarik Hedvig ezt a napot is megnyerte korcsoportjában, és kvalifikálta magát mezőnyversenyben is a vb-re, valamint vasárnap magára húzhatta az abszolút győztesnek járó szivárványos trikót. Ányos Szilvia a negyedik, Antalné Varga Anita a nyolcadik, Tóth Zoltán az 52. helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában