labdarúgás

2017.09.29. 16:42

Új vezetőedzővel készültek fel a kaposváriak

A Puskás Akadémia FC II. és a Videoton FC II. után újra egy második csapat vár a somogyi zöld-fehérekre. A kaposváriakat ezúttal a Gyirmót FC Győr II. otthonában szólítják majd pályára vasárnap 14 órakor a harmadosztály Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában.

Klein Péter

A héten edzőváltás történt a Kaposvári Rákóczi FC csapatánál. Mint arról már beszámoltunk a klub vezetősége és a korábbi vezetőedző, Artner Tamás közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Helyét az egyesület egykori játékosa, a volt válogatott támadó, Waltner Róbert vette át.

– A játékosok jól dolgoztak a héten, de ezt természetes – mondta Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC új vezetőedzője. – Hosszú játékos pályafutásom alatt én is többször megtapasztaltam, hogy egy edzőváltás után mindenki jobban odateszi magát. Bízom benne, hogy ez nem egy hétre, hanem hosszútávra szól.

A kaposváriak kikaptak az előző fordulóban a Videoton FC II. együttesétől, így visszacsúsztak a tabella harmadik helyére, azonban a lemaradásuk így is csak két pont a listavezető Érddel szemben. A gyirmótiak második csapata nincs jó formában. Az eddigi hat mérkőzés során négy pontot gyűjtöttek, eddig csak egyszer nyertek a szezonban, így az utolsó helyen állnak. A találkozó érdekessége, hogy Waltner Róbert az előző idényben már két bajnokin irányította a kaposváriakat, s elsőként akkor is a Gyirmót II. ellen készítette fel a csapatot.

– Nem az elfoglalt helyezésekből kell kiindulni – fogalmazott Waltner Róbert. – Sokszor a tabella alsó felében lévő csapat jobban megnehezíti az ellenfelek dolgát, főleg hazai pályán, mint egy élcsapat. Ha fejben odateszik magukat a játékosok, akkor ki kell jönnie a tudáskülönbségnek. Győzni megyünk, de nem gondoljuk azt, hogy feltett kézzel lépnek pályára a gyirmótiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában