Hírek

2006.03.28. 17:34

Klicsko a ringben jobban teljesített, mint a választásokon

Vitalij Klicsko volt nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok kettős vereséget könyvelhetett el az ukrán választásokon, miután sem a parlamenti, sem a helyhatósági választásokon nem szerepelt valami fényesen.

BAMA

Klicsko pártja nem tudta elérni a szükséges 3 százalékos küszöböt, így nem tudott bejutni a törvényhozásba, a radába. A bokszoló számíthatott is erre, mert indult a helyhatósági választásokon is, ahol Kijev polgármesteri címére pályázott. Itt sem sikerült sikert aratnia.

„Fontos, hogy az ember nyerni és veszíteni is tudjon” – kommentálta a mostani eredményeket a WBC volt bajnoka, aki, meglehet, visszatér eredeti mesterségéhez. Korábban ugyanis cégének ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy ha nem választják meg főpolgármesternek, úgy kész folytatni bokszolói pályafutását. Vitalij Klicsko több éve politizál hazájában, 2004-es elnökválasztásokon teljes mellszélességével kiállt Viktor Juscsenko ellenzéki jelölt mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!