Hírek

2007.07.25. 10:24

A halálos forróságban a mezőny fele kiesett

K. M. A

"A száz indulóból csak negyvennyolcan értek célba" - foglalta össze beszédesen a Veszprém-rali nehézségeit Keszler Mátyás. A baranyai indulók ennek ellenére többnyire értékes helyen végeztek, rajtuk nem fogtak ki az embert és autót próbáló kellemetlenségek.

"Ez egyszerÛen halálos volt, forrtak a motorok a nagy hőségben, akadt olyan ötvenmilliót érő gép, amely teljesen leégett. Inkább túlélőtúrának nevezném, mint ralinak, hiszen mi is csak hatvanszázalékos tempóval mentünk, ha nem így tettünk volna, nem bírta volna az Audi" - folytatta a H12-es géposztályban Hágen Zoltánnal végül az első helyen célba érő Keszler Mátyás.

Az N3-asoknál a Nagy Zoltán, Bayer Vilmos páros (Peugeot 306) a második helyen végzett, Hering Gyula és Skoda Gábor (Honda Civic TypeR) pedig csak azért nem végzett a harmadiknál előrébb, mert a körgyorsaságin a három helyett figyelmetlenségből csak két kört tett meg, ezért pedig ötperces büntetést kapott. Az N2-es géposztályban Keller Péter és Bencze Szabolcs a Suzuki Ignisszel az élen végzett.

Ezek is érdekelhetik