Hírek

2012.10.16. 07:53

Alföldi Róbert díjat nyert és újra pályázik

Alföldi Róbert rendezése lett a legjobb produkció az Armel Operaversenyen, a színész-rendező, színházigazgató megbízatása a Nemzeti Színház élén június végén lejár.

mti, hvg.hu

Az Alföldi Róbert által színpadra állított William Mayer-mű, a Haláleset a családban nyerte a legjobb produkciónak járó díjat az Armel Operaversenyen, az elismerést hétfőn este adták át a Szegedi Nemzeti Színházban. A New York-i Center for Contemporary Opera produkciója kapta a legtöbb szavazatot a fesztivált közvetítő Arte Live Web honlapján is, így az alkotók a közönségdíjat is átvehette.

Szintén hétfőn derült ki, hogy immár megpályázható Alföldi Róbert helye a Nemzeti Színház élén a kormany.hu-ra hétfőn kikerült pályázati dokumentum szerint. A Nemzeti Színház Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatói posztját az Emberi Erőforrások Minisztérium hirdette meg. A pályázatot a meghirdetéstől számított 30 napon belül kell beadni. Alföldi Róbert öt évre szóló mandátuma a színházi évad végén lejár. Alföldi Róbert hétfőn megerősítette azt a korábban már közölt szándékát, hogy újra pályázik a színház vezetésére

 

Ezek is érdekelhetik