Kék hírek, bulvár

2009.11.27. 13:49

Öt golyót szedtek ki az egyetemistából, hazavárják Csurgóra

Öt lövés érte a csurgói fiatalembert, az egyik golyót a gerince mellől operálták ki. A pécsi egyetem hallgatója – a történtekhez képest – jól van.

Varga Andrea

Pénteken az iskolában valamennyi kollégán látszott, hogy nem jól aludt – mondta Maász Róbert, a Somogyi TISZK csurgói Nagyváthy János Közép és Szakiskolájának igazgatója. A pécsi lövöldözésben megsérült 19 éves fiú, egy háromgyerekes csurgói család középső gyereke ugyanis az iskolájukban érettségizett tavaly. A pedagógusok most aggódva figyelik a fejleményeket, hiszen szimpatikus, rendes gyereknek ismerik.

Maász Róbert szülőként is nyomon követte a csütörtöki eseményeket, már a kezdetektől, ugyanis fia is a pécsi egyetem gyógyszerész hallgatója, és csoporttársa az elhunyt kaposvári fiatalember bátyjának.

Gyertyák a gimnáziumban

Gyertyagyújtással emlékeztek a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban pénteken reggel arra a pécsi egyetemistára, aki életét vesztette a csütörtöki lövöldözésben. Reöthy Ferenc igazgató annyit mondott, hogy a tanári kar és a diákok egyperces néma csenddel és gyertyákkal gyászolták a tavaly érettségizett kaposvári fiút.



– Úgy tudom, ma reggel a helyzethez képest jókedvűen ébredt, fizikálisan jól van – mondta Maász Róbert egykori tanítványukról, aki hétórás műtétsorozaton van túl, testét öt lövedék érte, az egyik golyót a gerince mellől operálták ki. Nyilván az elkövetkező időszak még kritikus, hiszen nagy a fertőzésveszély.



Az igazgatót arról is kérdeztük: mit gondol az eset kapcsán?
– A felsőoktatásban más körülmények vannak, mint egy középiskolában, de van rálátásunk – mondta Maász Róbert. Éppen ma is volt egy esetünk, és ez bizony gyakran előfordul, hogy a gyerekek a konfliktust nem tudják kezelni, agresszióval reagálnak. Egyre több sajnos az agresszív fiatal, s nagyon nehéz megítélni, hogy a családból hozza, vagy a médiából áradó erőszak hat rá. Mi mindenestre próbálunk békítgetni.

Kaposvár gyászol

Szita Károly polgármestere: megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a pécsi egyetemen történt csütörtöki lövöldözésben egy kaposvári fiatalember veszítette életét. Kaposvár gyászol. A városháza és a középiskolák homlokzatára kihelyeztük a fekete lobogót. Együtt érzünk a családdal, minden segítséget megadunk.

Kaposvár és Pécs városa saját halottjának tekinti az elhunytat.



Maász Róbert úgy véli: a felsőoktatásban se a rendőrség, se az intézmény nincs képben dolgokról, amelyek droghoz, alkoholhoz kapcsolódnak, így kezelni sem tudja azokat.

Kaposvár és Pécs városa saját halottjának tekinti az elhunytat. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!