Kék hírek, bulvár

2011.10.28. 16:17

Hitelcsalás: 37 vádlott, 37 milliós kár

Vádat emelt a kaposvári ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt 37 vádlottal szemben.

Vas András

Közülük az elsőrendű 2000 óta rendelkezett számlával a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet kaposvári fiókjánál, így ismerte az ott dolgozókat. Mivel amúgy hitelügyintézőként dolgozott, tudta, hogyan zajlik a hitelezés menete, milyen iratok szükségesek hozzá. Többször is elment Nemesvidre és Nemesdédre, ahol kedvezményes személyi kölcsönöket ajánlott: 2009 első negyedévében a takarékszövetkezet kaposvári fiókjánál 39 személyi kölcsön felvételének lebonyolításában vett részt, s ő szerezte be a hitelkérelemhez szükséges dokumentumokat, mind az adósok, mind a kezesek részéről, s ezeket adta át az ügyintézőnek. Emellett ő vitte-hozta a hitelkérőket, jelen volt valamennyi kérelem elbírálásánál, a kifizetéseknél, s utóbbiakból különböző összegeket átvett.Az általa benyújtott iratok azonban valótlan adatokat tartalmaztak – hamis munkáltatói igazolások, csatolt bankszámlák szerepeltek bennük, melyeket egy eddig ismeretlen személy készített –, erről persze a hitelkérelmezők is tudtak, akiknek vagyona, jövedelme nem tette lehetővé a törlesztőrészletek fizetését. A hitelközvetítő és a kérelmezők 37 millió forintnyi kárt okoztak a takarékszövetkezetnek, ebből mindössze 527 ezer forint térült meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!