Kék hírek, bulvár

2013.05.13. 07:09

Bíróság előtt Bence vélt gyilkosai - felkavaró részletek, +18!

A Kaposvári Törvényszéken megkezdődött a tavaly októberben 11 éves korában brutális körülmények között megölt Szita Bence vélt gyilkosainak pere.

Sonline

A tárgyalás véget ért, a napi összefoglalót itt olvashatják. Folytatás kedd reggel fél kilenckor, természetesen mi is ott leszünk.

16:05
Miután nincs több ügyvédi kérdés, a vádlotti reakciók jönnek. Bogdán szerint neki milyen adóügyei lehettek volna, ha alig egy hónapja jött ki a börtönből. Valóban nekiadta a pénzt a nő, de csak azért, hogy adja át Kertésznek.
– És honnan tudtam volna, hogy menstruál, ha nem került szóba köztünk a szex? – kérdezi Bogdán. – Volt szex, higgyék el. És a bűncselekményt ez az álnok hölgy és Kertész tervelték ki és követték el. Amit rólam állítanak, az mind a fantázia szüleménye.
A további észrevételek és szembesítésekre már csak kedden kerülhet sor, a bíró ugyanis lezárja a mai tárgyalást. Folytatás holnap reggel fél kilenckor.

15:58
P. Erika arra sem tud magyarázatot adni, amikor visszavitte Bogdánt a hajléktalanszállóra, miért várta meg, ha ennyire elítélte a gyilkosságot.

15:56
Bogdán ügyvédje, Pitz Péter szerint a nő vallomása alapján úgy tűnik, felebaráti szeretetből adott egy vadidegen embernek, aki leszólította őt az utcán 192 ezer forintot…

15:54
Saját védője kérdésére elismeri, látta a magzatpózban heverő fiút a sírgödörben, arra viszont nem emlékszik, hogy valaki földet dobál rá. Korábbi vallomásaiban viszont azt mondta, Kertész ásóval hányta a földet a fiúra.
Bogdán védője azt nem érti, ha védencét tényleg nem ismerte, honnan tudná Bogdán, hogyan néz ki a lakása, illetve ismer bizalmas magánéleti kérdéseket az életéből. P. Erika erre nem tud felelni.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Vállalta az arcát és a nevét is
[/caption]
15:49
P. Erika állítja, sohasem volt róla szó, hogy hármasban szexeljenek. És hogy Bogdán korábban sohasem látta Bencét, így nem is tudja, miért támadt az ötlete, hogy megölje.

15:48
Kertész is kiszállt a kocsiból – folytatódik a történet a nő elmondása alapján –, s már nála volt az ásó. Nem látta, mi történik a gyerekkel, aki amikor a földön feküdt, nem mozgott, majd Bogdán levetkőztette. Ő odament a ruhákért, majd vissza a kocsihoz. Nem nézte meg Bencét. A két férfi akkor jött vissza, amikor megérkeztek a vadászok, akikkel Kertész beszélt. Amikor elmentek a vadászok, Bogdán csak annyit mondott: mehetünk haza. Ám a kocsi beleragadt a sárba, ki kellett tolni. Indulás előtt Bogdán még visszament a fák közé, s kihozott onnan egy csomagot, melyet betett a csomagtartóba – Bence holttestét.
– Nem mertem megnézni – mondja a nő, aki biztos benne, hogy a gyerek akkor már halott volt.
Ezután bemntek a hajléktalanszállóra, majd onnan Toponárra – pontosabban Fészerlakra –, ahol Bogdán elrejtette a holttestet.

15:40
Bogdán késsel kényszerítette, hogy Sántosra menjenek. A férfi a gyereknek azt mondta, buliba mennek. Közben a Shell-kútnál megálltak, s vettek egy üveg bort. Aztán kimentek az erdőbe, az elágazás előtt Kertész várta őket. Egy erdei úton mentek, aztán elakadt a kocsija a sárban. Bogdán kiszállt Bencével, hogy mutat valamit a fiúnak. Ő maradt a kocsiban...
Ennél a résznél P. Erika elsírta magát.

15:35
Ezután az ügyészi kérdések következnek. Jórészt igennel és nemmel válaszol, majd állítja, azért adott a számára szinte vadidegen Bogdánnak 192 ezer forintot, mert Kertész megkérte erre...

15:30
Saját szavaival mondaná el vallomását P. Erika, ám végül a jobb érthetőség kedvéért Vadócz Attila vállalja, hogy majd ő ismerteti.
A korábbi vallomásából a felbujtás tényét elismerő részt visszavonja, de szerepét a gyilkosságban elismeri. 2012 tavaszán ismerkedett meg kertésszel, akivel beszélgettek a problémáikról, de nem jutottak el addig, hogy a halál legyen a megoldás rájuk. Bogdán valóban leszólította a Cserben, s felajánlotta, ő tud megoldást a problémájára. Kertésztől ugyan kapott két üveget, az egyikben méreggel, de nem használta fel. Az ominózus napon a Facebookon üzent Bencének, akivel elmentek a Corsóba, majd a Desedára, ahol megjelent Bogdán, majd a Muskátli presszóban csatlakozott hozzájuk Kertész. Bogdán azt mondta, itt az idő a problémája megoldására. Ő csak Sántoson jött rá, mire gondolt a férfi.
Nem kértem a halált, nem vagyok torzszülött – állítja a nő. – Miért akartam volna megölni egy gyereket, akiért három évet küzdöttem.
Azt mondja, nem volt semmiféle felbujtás, a pénzt nem Bence megöléséért adta Bogdánnak, hanem hogy az újrakezdhesse az életét.
– Miért bíztam volna meg néhány nap ismeretség után egy ilyen feladattal? – kérdezi az asszony, aki szerint azért kellett részt vennie a gyilkosságban, mert Bogdán így akarta fedezni magát. – Tudott rólam mindent, megfenyegetett, ha be is viszik, bentről kicsináltatja még a családomat is.

15:12
P. Erika vajszínű polárfelsőben és farmerben áll a bíróság elé, s adatai egyeztetése után kijelenti, vallomást akar tenni. Bűnösnek érzi magát, hogy nem tudott segíteni a gyereken. Nagyon halkan beszél: érthetetlen a terem nagy részében.

15:09
A bíró meglehetősen gyorsan végigér a vallomásokon, így megkezdődhet a harmadrendű vádlott, P. Erika meghallgatása. A tárgyalásvezető előre jelzi, szinte bizonyos, hogy a mai napon nem tudják befejezni a nő meghallgatását. A nőt még Kertész vallomása alatt hozták át a börtönből, s vezették a tárgyaló elé, ahol Gyöngyi Sándor is várakozott, ám nem történt semmiféle konfliktus közöttük.

14:56
Kertész korábbi vallomásai néhol jelentősen eltérnek az általa a tárgyaláson elmondottaktól. Próbálja elmagyarázni, mi és hogyan történt, de kevés sikerrel.

14:44
P. Erika
arcán örömöt, kielégültséget látott Kertész, amikor látta, mi történik a fiúval – legalábbis a másodrendű vádlott ezt állítja a sértetti jogi képviselő kérdésére. – Ilyen felüdüléssel, örömmel soha ne lássak senkit, mint amit láttam az Erika arcán – mondja a vádlott, aki azonban arra a kérdésre nem tud válaszolni, mit gondolt, miért történik mindez: – Nincs az a bűn, amiért ilyen büntetést érdemel egy tizenegy éves gyerek...
Miután nincs több kérdés, Vadócz Attila bíró elkezdi ismertetni Kertész nyomozati szakban tett vallomásait, s közben átüzen a börtönbe, hozzák át P. Erikát.

14:40
– Tudom, mit jelent a pszichopata szó, és ő az – mondja Bogdánról Kertész, akit ezután a sértetti jogi képviselő kezd el faggatni a gyilkossághoz használt ásóról és késről, valamint azok használatáról.

14:37
Bogdán reagál a Kertész által elmondottakra, s szomorúnak nevezi vádlottársa állításait. Pedig szerinte ilyen élethűen csak maga a gyilkos tudja leírni a részleteket. Szerinte az egyetlen igaz mondat a másodrendű által elmondottakban, hogy Bogdán beszélt a vadászokkal.
– Bíró úr, gondolom hasonló ügyek már megfordultak a keze alatt – magyarázza –, s így biztosan meg tudja állapítani, mi az igazság. Ha annyira félt tőlem Kertész, miért nem szólt a vadászoknak, akiknél fegyver volt, s ott azonnal vége lett volna a történetnek. Melynek én egyértelműen áldozata vagyok. Az egész ügy P. Erika és Kertész kreálmánya, hiszen még utóbbi felesége is tudta, milyen érzelmek fűzték Kertészt az Erikához. Egy újságnak el is mondta, itt van nálam, ha kéri, megmutatom. Szomorú ez az egész, de én nem követtem el semmit. Ismerje el Kertész ezt a bűncselekményt, hiszen az ő vállát nyomja. S ne fogja gyógyszerekre, hogy hebeg-habog...
Kertész szerint viszont éppen ebben különböznek egymástól, hogy Bogdán nem tudja elképzelni, hogy lehet barátság férfi és nő között – ezzel a P. Erikához fűződő viszonyára utal.
Bogdán szerint, ha őt felbérelték volna a gyilkosságra, miért kellettek volna társak, tanúk.
– Sokszor voltam büntetve zsarolásért, rablásért, s egyéb erőszakos dolgokért, de gyereket nem ölnék soha, semmi pénzért – jelenti ki.
Miután egyik sem ismer el semmit a másik által elmondottakból, a tárgyalásvezető eredménytelennek minősíti a szembesítésüket.

14:24
Kertész immár teljesen zavartnak tűnik, időnként azt is el kell neki magyarázni, hogy P. Erika és a harmadrendű vádlott ugyanaz a személy.

14:20
A védői kérdésekre Kertész egyre inkább összezavarodik, hol arról beszél, semmit sem látott, máskor leírja, hogyan kínozta Bogdán a kisfiút. Az sem világos, az egyetlen zseblámpa fényénél mit láthatott egyáltalán valójában.

14:15
Kertész arról is beszél, hogy miután kórházba vitte volna a gyereket, elment volna a rendőrségre, hogy védelmet kérjen maga és családja számára Bogdántól.

14:14
A harmadrendű vádlott védőjének kérdésre kertész azt feleli: azért nem értesítette a rendőröket és a mentőket, amikor elment a vadászok után Szentbalázs felé, mert tudta, hogy ezzel magát még nem mossa ki az ügyből. Ezért is akarta „visszalopni” a gyereket. Aki ekkor még nem volt eltemetve, hiszen Kertész szerint még a sír sem volt kiásva, amikor ő elment.
–Ha bevittem volna a kórházba, megkértem volna az orvosokat, ne beszéljenek az esetről – magyarázza Kertész, aki a védő szerint ezt a története egyszer sem említette a kihallgatások során. Berlik Zoltán szerint új elem a történetben, hogy a gyerek nem volt eltemetve...
–A rendőrök is azt mondták – folytatja Kertész -, hogy a kisgyerek bele sem fért volna a gödörbe.
– Ezek szerint senki sem dobált földet a kisgyerekre? – kérdezi a védő.
– Senki! – feleli a vádlott. – Amikor beültem a kocsiba, még ott volt a gödör mellett.
– Akkor hogyan került föld a légzőszervébe? – érdeklődik az ügyvéd.
– Mert megfulladt – jön az értelmetlennek tűnő válasz.


14:04
Kertész P. Erika védőjének, Berlik Zoltánnak a kérdésére arról beszél, hogy P. Erikával azért szeretett beszélgetni, mert olyan volt, mintha egy pszichiáternek öntötte volna ki a lelkét. Azt is elismeri, hogy a tárgyalás előtt is vett be gyógyszert, a védő szerint ugyanis eléggé összeszedetlenül beszél. Tagadja, hogy P. Erika célzott valaha is rá, hogy hármasban szexeljenek. Az ügyvéd erre emlékezteti, hogy a nyomozati szakban ezzel ellentétes vallomást tett: „Azért kellett nekem kimenni az erdőbe – olvassa Berlik Zoltán – hogy megdugjuk Erikát.”
Az ügyvéd szerint ez egy újabb bizonyíték rá, hogy Kertész a gyógyszer miatt, vagy éppen hiányuk okán össze-vissza beszél.

13:50
– Tényleg vissza akartam menni a gyerekért – magyarázza ügyvédjének Tóth Balázsnak Kertész. Mert hiába kínozta meg az az állat – utal Bogdánra –, s rúgott bele hatalmasakat, tudtam, hogy még él a fiú. De sajnos nem találtam oda. Volt ott vagy tíz beálló, de utóbb kiderült, az elágazásnál rossz helyen fordultam el.

13:47
– Mi van itt, minek jöttünk ide, hiszen itt nem lehet vacsorázni? – kérdezte állítólag a sántosi erdőbe érve Kertész P. Erikát, aki csak annyit felelt: Nyugi, a Jóska (Bogdán) tudja a dolgát.A másodrendű vádlott szerint ekkor sok minden átfutott az agyán: mi van itt, mi fog történni, egyáltalán túléli-e ezt az egészet.
– Nem is tudom, Erika volt-e állatabb vagy Jóska – mondja. – Mert ezt állatnak kell nevezni...
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kertész is arcon vágta a kisfiút
[/caption]
13:40
Nincs több ügyészi kérdés, így hát az ügyvédek következnek. Kertész védője úgy próbálja terelni védencét, hogy az kimondja: nem tudott Bogdán előéletéről, s hogy mi a szándéka a másik két vádlottnak a gyerekkel.

13:38
– Ha tényleg kívülálló volt, s nem tudott előzetesen semmiről – jegyzi meg az ügyész –, mi szüksége volt Bogdánnak, hogy maga a helyszínre menjen, bevonja az ügybe, hogy tanúja legyen a gyilkosságnak?
–Erre nincs logikus magyarázat – hangzik a felelet.

13:35
Kertész állítja, ezek után előbb bement a városba a Nostrához, majd vissza a helyszínre, hogy „ellopja” a gyereket.
– Egy órán át kerestem, be akartam vinni a kórházba – mondja –, de nem találtam meg a helyszínt. Így hát visszamentem a városba, bevettem két Xanaxot, s elaludtam.
Másnap találkozott Bogdánnal, aki mutatta neki – elhúzva a kezét a nyaka előtt –, mi lesz, ha eljár a szája.
– Négy napig bírtam – sóhajt kertész -, aztán vallomást tettem.

13:34
– Amikor a vadászok kiszálltak, Jóska úgy markolta a kést, hogy biztosan torkon szúrta volna őket, ha közelebb jönnek – mondja Kertész. – Majd amikor elmentek, utánuk küldött, nézzem meg, hová mennek. Szentbalázson befordultak egy utcába, így visszafordultam.
Ügyészi kérdésre, ekkor miért nem értesítette a rendőrséget Kertész a fenyegetettségére hivatkozik.
– Én láttam a szemét, ügyész úr – jelenti ki. – Én láttam...

13:27
Bogdán rezzenéstelen arccal hallgatja tettestársa vallomását, csak néha rágja a száját, illetve rázza a lábát – utóbbi azért mutatja, hiába a hosszú évek börtönrutinja, ő is ideges…

13:25

Kertész szerint, miközben Bogdán a kisfiút kínozta, P. Erikából elégedett hangok törtek ki. S ekkor hallották meg a vadászok kocsiját.
– Másfajta bántalmazás nem történt? – kérdezi az ügyész.
– De, de. Meg is ütötte a gyereket – válaszolja a másodrendű vádlott. – Rálépett a szájára és a mellkasára, és meg is rúgta.
Aztán némi hallgatás után elismeri, egyszer ő is arcon vágta ásóval a gyereket.
– Bogdán közben folyamatosan beszélt a gyerekhez – folytatja Kertész. – Leginkább kutyázta... Aztán jött a terepjáró, s akkor azt gondoltam, van Isten! A Jóska ekkor belökte Erikát a kocsiba, nekem meg azt mondta, ha megpróbálsz beszélni, megdöglesz. A gyerek ekkor még biztos élt, ugyanis, ha akadozva is, de folyamatosan lélegzett.

13:18
A gyerek magatehetetlen volt, de még élt – folytatja Kertész. – Látszott, érzi a fájdalmat... Meg lehetett volna még menteni... Aztán Jóska megunta Erika szöszmötölését, levetkőztette a gyereket, közben elküldte Erikát a kocsijához, hogy hozza a zsákot. Jóska legugyult, s a késsel nekiállt karistulni a kisgyereket. Én közben ástam.
Kertész itt megint elhallgat, s elcsuklik a hangja.
– Olyan hang jött – sírja el magát –, mint amikor a kutya elkapja a kis őzikét...

13:14
Kertész állítása szerint egészen addig nem is látta Bencét, míg oda nem húzták, ahol a sírt meg kellett ásnia. Elismétli, hogy Bogdán háromszor belevágta a még élő kisfiú arcába az ásót.
– Honnan tudta, hogy még él? – kérdezi az ügyész.
– Nem volt ugyan eszméleténél, de láthatóan érezte a fizikai fájdalmat – jön a felelet, majd Kertész elhallgat, úgy tűnik, megviseli a visszaemlékezés. A hallgatóság soraiban a gyerek anyja ismét sírva fakad. – Csend volt az erdőben, de értse meg ügyész úr, nem tudom elmondani, szavakkal ezt nem lehet elmondani... Aztán Bogdán kétszer belerúgott a gyerekbe, s azt mondta: nem fogsz könnyen megdögleni, kutya! Eközben P. Erika világított, s fogta a gyerek bokáját. Sajnos végig kellett néznem, nem tudtam elfordulni...

13:08
Véget ért a szünet, az ügyész tovább kérdezi Kertészt, ezúttal a gyilkosság helyszínén történtekkel kapcsolatban. A vádhatóság képviselőjét leginkább az érdekli, honnan tudta Bogdán, hogy Kertész kocsijában van ásó. A kérdésre elég zavaros, érthetetlen válasz érkezik.

12:07
Az ügyész még kérdezne, de a bíró egy óráig ebédszünetet rendel el, a vádlottakat ugyanis vissza kell vinni a börtönbe.

12:04
Amikor a sántosi buli szóba került, Kertész azt hitte, elmennek a Kakasba vacsorázni, s úgy döntött, ott örökre elköszön P. Erikától, megszakítja vele a kapcsolatot. Útközben P. Erika nagyon kedves volt vele, s Bogdán is igen emberi hangon invitálta előtte. Miután nem álltak meg a Kakasnál, nem tudta hová mennek, de Bogdán jelezte neki egy lámpával, merre menjen. Aztán amikor az erdőbe értek, Bogdán megváltozott, durva lett és erőszakos, így módjában sem állt, hogy lelépjen.

11:54
Miközben Kertész az ügyész kérdéseire megpróbál a lehető legpontosabban visszaemlékezni találkozásaikra P. Erikával, valamint a gyilkosság napjára, az általa elmondottakat Bogdán folyamatos testbeszéddel kommentálja: hol bólogat, hol a fejét rázza, máskor hirtelen kiegyenesedik, megfeszül.

11:42
Kertész szerint, bár néhányszor elfuvarozta a hajléktalanszállótól a Tescóig Bogdánt, még a vezetéknevét sem tudta. Az egyik ilyen alkalommal botlottak bele P. Erikába, s így ismerkedett össze az első- és a harmadrendű vádlott. P. Erika meglepő érdeklődést mutatott Bogdán felé.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Borzalmas részletek derültek ki a gyilkosságról
[/caption]
11:35
Ügyészi kérdésre Kertész elmeséli, hogyan ismerkedtek meg P. Erikával. Egy közös barátnőjük hozta őket össze, s általában a válásáról, illetve a távoltartásról beszélgettek. Aztán, amikor megtudta, hogy a nő Gyöngyi Sándor barátnője, mondta neki, hogy így ne találkozzanak többet. Kertész állítja, Bence csak egyszer, a legelső találkozáskor került szóba: P. Erika mocsoknak, tetűnek nevezte a kisfiút.

11:25
Este beszélt P. Erikával, aki próbálta megnyugtatni, a gyerek jó helyen van, ne keresse. Majd később újra hívta, s elmesélte a fedősztorit, azaz, hogy Bence a Tescótól tűnt el, s erről már beszélt is a nevelőapával. A hajléktalanszállón pedig összefutott Bogdánnal, aki utasította, reggel menjenek Toponárra, ahol az elsőrendű vádlott kipakolt néhány holmit a kocsiból. A Tescónál váltak el, s ott Bogdán kijelentette: két-három nap múlva eltűnik, ha Kertész addig tartja a pofáját, nem lesz baja, s a családjának sem.

11:20
Kertész állítja, bement ugyan a hajléktalanszállóra, ám onnan visszament Sántosra, hogy megkeresse a sírt, de nem találta – utóbb derült ki, hogy az elágazásnál az erdőben rossz felé fordult. Ha megtalálta volna, beviszi a kórházba, mert meg lehetett volna menteni, amikor ugyanis eltemették, még élt.

11:18
Amíg a vadászokkal beszélgettek, Kertész szerint Bogdán végig a háta mögött szorongatta a kést, s ha közelebb jönnek, nyakon szúrta volna őket.
- S akkor velem együtt három vagy négy halott lenne – magyarázta a másodrendű vádlott, aki nem értette, miért állították a vadászok, hogy vele beszéltek. Az viszont igaz, hogy a vadászok után autózott, ám közben azon gondolkodott, felhívja-e a rendőröket. Végül nem telefonált, mert féltette a lányait, akiket Bogdán biztosan megölt volna, ha ez kiderül. Felhívta P. Erikát, aki megerősítette: meg ne próbáljon mást tenni, mint amit Bogdán mond, mert tényleg kinyírja.

11:14
Kertész szerint, hogy nem ölték meg – s állítása alapján ezt a rendőrök is megerősítették neki –, csak a vadászok érkezésének köszönhette, hogy életben maradt. Amikor arról beszél, hogy Bogdán hogyan vágta bele az ásót többször is Bence fejébe, a gyerek anyja felzokogott.
– Nem döglesz meg hamar, te kis patkány, te kis kutya! – kiabálta állítólag Bogdán.

11:10
A nyökögve felolvasott vallomás szerint valóban voltak Toponáron a Muskátlinál, majd átautóztak Sántosra, ahol társai állították, buliba mennek.
– Miután nem álltunk meg a faluban, rájöttem, nem tudom kimondhatom-e bíró úr – fordult Vadócz Attila felé, majd a beleegyező bólintás után folytatta: – Szóval ezek dugni akarnak.
Az erdőben ő így a kocsiban maradt, majd Bogdán egy kést a torkához fogva megfenyegette, hogy maradjon nyugton.
– Jóska, nyugi, most már nem lesz semmi gond, a Józsi tudja a dolgát, mondta nekem Erika – folytatja Kertész. – Aztán egy hörgést hallottam, majd megint jött Bogdán a késsel, s a torkomnak szegezve azzal fenyegetőzött, ha nem maradok nyugton, megmutatja, hová temeti a három lányomat. Majd odavezetett, ahol ásnom kellett. Az orromig sem láttam, s nekiláttam ásni. Erika világított a Jóskának, s így megláttam, hogy egy kisgyerek fekszik ott, akit a hátam mögé húztak. Esélyem sem volt, hogy szabaduljak, hogy az ásóval leüssem Jóskát, miközben levetkőztették a gyereket.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kertész vall a borzalmas éjszakáról
[/caption]
11:02
– Olyan ember, akivel nem lenne jó találkozni egy sötét utcán – mutatta be Bogdán Józsefet P. Erikának Kertész, s a nő ezek után félrevonult beszélgetni az elsőrendű vádlottal. Kertész papírból olvassa vallomását, mely rendkívül nehezen érthető, a férfi olyan, mintha be lenne nyugtatózva.

10:51
A kockás inges Bogdán József után a melegítős Kertész József meghallgatásával folytatódik a tárgyalás. A másodrendű vádlott bejelenti, akar vallomást tenni.
A nyolc általánost végzett Kertész nem tartja magát bűnösnek.

10:27
Vadócz Attila
bíró ezután szünetet rendel el, amíg a börtönből áthozzák Kertész Józsefet.

10:20
Nem igaz, hogy Bence hullájával a csomagtartóban autózott át Sántosról Fészerlakra, ugyanis akkor nem ajánlotta volna fel a vadászoknak, hogy nézzék meg a csomagtartót. És nem olyan hülye, hogy olyan autóval furikázzon egész másnap, amiben ott vannak egy gyerek hullájának a nyomai – állította a vádlott.

10:14
A P. Erikával folytatott telefonbeszélgetéseiről hiába volt meg a híváslista, állította, a saját telefonjáról sohasem beszélt a nővel. Pedig a gyilkosság napján öt beszélgetést is elétártak, szerinte viszont ez képtelenség. Folyamatosan ellentmondásokba keveredett az átöltözésével, s a Shell-kútnál történt vásárlással kapcsolatban is. Ha igaz lenne, amit állított, egyszerre több helyen lett volna egy időben.

10:04
Egy újabb vallomása szerint mégiscsak volt szex a Desedán, majd később Fészerlakon is. És a Cserben.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az egész országot megrázta a brutális gyilkosság
[/caption]
10:02
A gruppenből nem lett semmi, ugyanis P. Erika hozta Bencét is a Desedához, ahol azt mondták Bencének, elmennek egy buliba, ahol nekivaló csajok is lesznek. Bogdán szerint Kertész a nővel és a gyerekkel elautózott, ő pedig lement a Deseda partjára. Este találkoztak újra, akkor Kertész ismét azt mondta, mehetnek hármasban szexelni. Amikor beült a kocsijába, feltűnően idegesnek látta P. Erikát, de nem kérdezte meg, hol a gyerek. S azt is látta, a nő vonzódik Kertészhez. Ennek ellenére P. Erika a kocsiban ismét kijelentette, hármasban akarja velük csinálni, ezért mentek ki a sántosi erdőbe.

– Na, akkor kezdjünk hozzá – mondta állítólag Kertész, de P. Erika kijelentette, normál szexbe nem megy bele, mert beteg, de mást lehet. S ekkor megjelentek a vadászok, akiknél fegyver volt. Bogdán mondta a vadászoknak, hogy szexelni jöttek, de az egyik vadász felírta Kertész kocsijának a rendszámát, aki ezért ideges lett, s a vadászok után autózott. Ő pedig kitolta a sárból P. Erika kocsiját, ekkor kente össze magát, s ezért kellett visszamenni a hajléktalanszállóra, hogy átöltözzön.

09:55
Bogdán állítása szerint úgy ismerkedett meg Kertésszel, hogy utóbbi megkérte, csináljon valamit a feleségével, akivel konfliktusai vannak, vagdossa össze az arcát, vagy vigye el, s adja kurvának. P. Erika hozta össze őket, a nő, amikor hármasban voltak, s szóba került Bence, ördögnek nevezte a gyereket, s meg akarta mérgezni. A nő a gyerek megölésére csak Kertészt kérte meg, s neki is adta az aranyékszerekért a zaciban kapott pénzt, 192 ezer forintot. Arra pedig Kertész kérte meg, vegyen hat liter akkumulátor savat, amit oda is adott neki. Látta Kertésznél az ásót is. Ezután elváltak egymástól, s amikor a gyilkosság napjának délutánján ismét találkoztak a Muskátlin presszónál Toponáron, ő úgy tudta, azért jöttek össze, hogy hármasban szexeljenek.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bíróság előtt Szita Bence vélt gyilkosai
[/caption]
09:47
Újabb és újabb vallomások jönnek, melyekben Bogdán József továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne az esetekhez, a sárfoltokat a ruháján például egy délutáni horgászatnak tudja be. Bencéről csak annyit állít, P. Erika többször hivatkozott a gyerekre, hogy miatta kell hazamennie a randikról. S állítja, szerinte Kertész Józsefnek is volt valami liezonja a nővel.
Szita Bencét nem ismerem, nem ismertem, a fotóját a Facebookon, illetve a hajléktalanszálló hirdetőfalán láttam csak – áll a tavaly november 2-i kihallgatási jegyzőkönyvben.

9:40
Bogdán József elmondta: két héttel a fiú meggyilkolásának napja előtt ismerte meg P. Erikát, akit az utcán szólított le, s el is vitte egy kamionos parkolóba, ahol szeretkeztek. Az ominózus napon is találkoztak a Tescónál, majd ő elment az öccsével inni több helyre, s csak este tíz után találkozott ismét a nővel. Akit ezúttal a Cseri parkba vitt ki, ahol ismét szeretkeztek, majd a nő hazament, de nála hagyta az autóját, amivel előbb kiment Sántosra, majd visszajött, s az öccsével volt. Másnap autózgattak mindenfelé, sőt, az anyja sírjára is vitt virágot, útközben látta, mennyi rendőr van az utakon.

09.33
Bogdán József korábban elfogultságot jelentett be a nyomozóhatóság ellen, állítja, a médiából tudta meg, mivel vádolják. Ártatlannak vallja magát, nem akar vallomást tenni, így a bíró felolvassa korábbi kihallgatásainak jegyzőkönyveit.

09:30
Megdöbbentő részletek derülnek ki a vádiratból. A sántosi erdőben Bogdán József miután kétszer is arcon és nyakon vágta a gyereket, majd kínzásképpen legalább negyvenszer megszurkálta és vagdosta egy késsel. A még élő kisfiúnak a sírgödörben kertész ásóval, Bogdán kézzel lapátolta az arcába a földet, s így, bár rengeteg töréses és egyéb súlyos sérülést szenvedett, fulladás okozta a halálát.
Az ügyészség az első- és a másodrendű vádlottat 14. életévét be nem töltött személy elleni, nyereségvágyból, előre kitervelten és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés társtetteseiként, P. Erikát pedig felbujtóként állította bíróság elé.


09:24
A vádlottak közül Bogdán József egykedvűen, rezzenéstelen arccal, Kertész József maga elé meredve, P. Erika valahová a semmibe nézve hallgatja a kisfiú meggyilkolásának történetét. Mindegyik vádlottat két-két fegyőr kíséri, emellett rendőrök is ülnek a teremben.

9:16
Vámos Tamás, a Somogy megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze elkezdi a vád ismertetését.

09:15
A sajtó eligazítása után ismét kivezetik a vádlottakat, öt percet kapnak, hogy beszéljenek ügyvédeikkel: Bogdán József védelmét Pitz Péter, Kertész Józsefét Tóth Balázs, míg P. Erikáét Berlik Zoltán látja el kirendeltként – láthatóan mindhárman szívesebben lennének másutt ebben a pillanatban.
– A franc sem kívánta ezt az egészet – mondja egyikük, s lehet tudni, nem a felfokozott médiaérdeklődésre gondol...

09:10
Szigorú ellenőrzés, regisztráció a portán, majd egy újabb kontroll a második emeleti, ezúttal tárgyalóként funkcionáló díszterem előtt, ahol fegyveres rendőrök segítik a rendészek munkáját. A sajtót tíz perccel a hivatalos kezdés előtt engedik be a terembe, utána jöhetnek a hozzátartozók, rokonok, ismerősök: Szita Bence nevelőapja, Gyöngyi Sándor és lánya, Lilla, valamint a kisfiú édesanyja, Szita Szilvia elfogódottan néznek a kamerákba. Újabb tíz perc múltán hozzák a vádlottakat, az elsőrendű vádlott, Bogdán József és másodrendű társa, Kertész József vállalják arcukat és nevüket, az egykori nevelőanya viszont arctalan és P. Erika akar maradni.

Az ügy kapcsán 1436 oldalnyi nyomozati anyag készült, a hatóságok tizenkét szakértői véleményre támaszkodhattak, harminc tanút hallgattak ki, a bűnügyi költség elérte a tízmillió forintot. A három vádlottat négyszeresen minősített emberöléssel vádolták meg. A magyar kriminalisztikában rendkívül ritka, hogy négy minősítés is megvalósuljon: az első- és a másodrendű vádlottat – B. Józsefet és K. Józsefet – 14. életévét be nem töltött személy elleni, nyereségvágyból, előre kitervelten és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés társtetteseiként, P. Erikát pedig felbujtóként áll bíróság elé.
A vádhatóság B. Józsefre tényleges életfogytiglant kért, kizárva a valamikori szabadlábra helyezést.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!