Kék hírek, bulvár

2014.09.21. 06:43

Eladó a háza? Sorozatban csalja ki a pénzt az ismertelen ingatlanos

A minap megjelent cikkünk nyomán újabb panaszos jelentkezett, aki azt állítja, hogy átverte egy Siófok környéki ingatlanos. Korábban beszámoltunk róla, hogy az ingatlanközvetítőt azzal vádolta meg egy nő, hogy kicsalt tőle húszezer forintot.

K. G.

Az interneten megjelent hirdetésére jelentkezett azzal, hogy biztos külföldi vevőt tud a Balaton környéki házra, az eladáshoz azonban le kell fordíttatnia az ingatlan adatait német nyelvre, ennek a költségét kérte el előre. Az ügyletről szerződést is kötöttek. A pénz átadása után azonban az ingatlanközvetítő már nem volt elérhető telefonon.Ugyanaz az ingatlanos csapta be a kaposmérői Rigó Jánosnét is, aki az igali nyaralóját akarta eladni. Az épületnél kihelyezett tábla nyomán nála is jelentkezett a siófoki ingatlanos, akivel először szóba sem akart állni. Hosszasan győzködte őt az ingatlanközvetítő, végül szerződtek, és az asszony kifizette a fordítási díjnak feltüntetett húszezres bankót. Kifelé menet azonban hallotta, ahogy az ingatlanos azt mondja a kint várakozó társának, hogy „ez is meglett, de nehezen.” Akkor már tudta, hogy elbukta a pénzét, állítja Rigóné, aki miután hónapok múlva sem tudta elérni az ingatlanközvetítőt, feljelentette a rendőrségen és a NAV-nál is. Azóta két év eltelt, de nem történt semmi, állítja a becsapott nő.

Ugyanilyen módszerről számolt be legutóbb megjelent cikkünk utáni kommentekben két olvasónk is, egyiküket sajnos át is verték a leírtk alapján. Másik kommentelőnk családja szerencsére nem dőlt be az ígéretnek, elkérték az iroda működési engedélyét, azonban ilyet nem tudott felmutatni az ismeretlen.

Megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, ők utánanéztek, de sem a siófoki, sem a kaposvári kapitányságon nem találták nyomát hasonló ügynek. Az általunk megkérdezett ingatlan szakértő, a kaposvári Ház Gergely szerint az ügylet vélhetően jogszerű volt, ha erről szerződés született, de az kétségeket támaszt az említett ingatlanos szándékai iránt, ha később nem lehet őt elérni. Felelősen működő ingatlanközvetítők csak a sikeres eladás után hárítják át a költségeket az eladóra, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!