Kék hírek, bulvár

2016.11.14. 12:11

Polgármesternek is indult, a NAV-kommandó ütött rajta Siófokon

A NAV-kommandó csapott le egy csendes siófoki utcában: egy fehér terepjáróból vitték el a bevetési egység álarcosai azt a balatonszárszói férfit, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy fiktív számlázási rendszer fő irányítójaként több mint 620 millió forint költségvetési hiányt okozott.

F. I.

A siófoki székhelyű Part FM rádió kis túlzással „élőben közvetítette” az elfogást, melyről fényképfelvételek is láthatók a Facebookon, lévén, hogy a rádióstúdió ablaka alatt ütöttek rajta a Szárszón élő, vagyonvédelmi céget irányító vállalkozón. Információnk szerint a balatonszárszói székhelyű cég Siófok-környékén és más településeken is vállalt őrzés-védelmet, egyebek között siófoki rendezvényeket biztosított, a korábbi nyarakon a Petőfi sétányon is dolgoztak és a korzó szórakozóhelyei közül is többet védtek. A siófoki Fő utcán szoláriumot is üzemeltetnek.A Somogy Megyei Főügyészség hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t: a gyanú szerint 2014 és 2016 között a balatonszárszói székhelyű cég alvállalkozók bevonásával vagyonvédelmi tevékenységet végzett, de a tényleges vagyonőri munkát az alvállalkozói láncolat végén lévő cégekbe bejelentett vagyonőrök végezték el. A vagyonőrök után nem fizettek járulékokat és a bevételek utáni áfafizetési kötelezettségnek sem tettek eleget. A bíróság az ügyészségi indítványra egy hónapra elrendelte a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

A kommandósakcióval elfogott vállalkozó 2010-ben indult a balatonszárszói polgármester-választáson és a nyolc jelölt közül 84 szavazattal hatodik lett.

Ezek is érdekelhetik