Kék hírek, bulvár

2017.02.08. 15:23

Leszúrta a párját, mert rettegett a főztjétől

Gombával akarja megmérgezni a szombati ebéden a párja – ezt hitte egy 46 éves nő, és emiatt jött olyan indulatba, hogy megkéselte élettársát a konyhában.

K. G.

Főzőcskézés közben addig veszekedett a kastélyosdombói pár, amíg a nő kést ragadott, és mellkason döfte élettársát tavaly májusban. Ezért álltak most együtt a Kaposvári Törvényszék előtt: a nő mint vádlott, a férfi mint sértett.
– Nem kellett volna beletennem a gombát a pörköltbe, ezért lett ideges – mondta az 57 éves férfi – Pedig a munkatársa szedte, én meg ismerem az erdei gombákat, tudtam, hogy ehető. Éppen egy cigire gyújtottam volna, de mire észbe kaptam, már megszúrt...



A főzés közben jócskán italoztak, ez is oka volt, hogy a nő felkapta az asztalról a 14 centi pengehosszúságú kenyérvágó kést. Nem kis erővel szúrt, ezért a férfi oldalán nyolc centi hosszú szúrcsatorna keletkezett. Ha nagyobb szögben éri a penge, nem élte volna túl. A szerencsének köszönhetően azonban hat nap alatt meggyógyult. Maga a nő hívott mentőt hozzá, a szigetvári kórházba szállították a sérültet, akinek „csordogált a vére”, ahogy fogalmaztak.
– Úgy volt minden, ahogy felírták a rendőrök, bár én nem emlékszem – vallotta a nő, akinek azóta megbocsátott a párja. Harmonikus a viszonyuk, de előfordulnak még viták, mondta a férfi. Tettlegességre azonban már nem kerül sor, az csak a kapcsolatuk elejére volt jellemző, az „összecsiszolódás miatt.”

A beismerés, a megbánás, a kis sérülés, a büntetlen előélet – számos enyhítő körülményt talált a bíróság, ezért a nőt végül 1 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta. A szabadságvesztést 2 év próbaidőre felfüggesztették. Az ítéletet életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt kapta. Az ügyészség, valamint a vádlott és a védője is tudomásul vette a döntést, amely így jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!