Kék hírek, bulvár

2017.03.03. 11:38

Gázsprével fújta le a rablót a dohányboltos

A férfit rablás kísérletéért négy év börtönre ítélték. Legkorábban akkor bocsátható szabadlábra, ha letöltötte a szabadságvesztése időtartamának kétharmadát. Az ítélet nem jogerős.

K. G.

Gázspray-vel zavarta el a dohánybolti eladó a rablót, aki azt állítja, hogy ő csak kölcsönkérni ment – a meglepő fordulatokat tartogató bűnügyben ítéletet hozott a Kaposvári Járásbíróság. A vádlott, – egy böhönyei, de Kaposváron dolgozó fiatalember – tavaly szeptemberben ittasan betért a Szondi utcai nemzeti dohányboltba. A sapkáját a szemébe húzta, a kabátja gallérját feltűrte. Egy decis üveget marokra fogott, és fenyegetően követelőzni kezdett a „Pénzt most!” szavakat használva. Az eladónő megrémült, mert azt hitte, hogy lőfegyvert fognak rá. Előkapott egy gázsprét, és lefújta a férfit, aki menekülőre fogta. A sértett „ Ne szórakozz!” kiáltással üldözte egy darabon, és tovább használta az önvédelmi eszközét.



Csak pénzt akart kölcsönkérni?

A bíróság előtt kihallgatták a vádlott egyik barátnőjét, aki azt vallotta: a férfi másnap bevallotta neki, hogy hülyeséget csinált, és bujkál a rendőrök elől. A tárgyaláson azonban a vádlott azt állította: szó sem volt rablásról, ő csak pénzt akart kölcsönbe, de eldurvult a helyzet, de nem emlékszik rá, hogyan. Ügyvédje szerint a bűncselekmény szándékának nem a sértett, hanem a vádlott tudatában kell megfogalmazódnia a bűnösséghez. A bíróság azonban a biztonsági kamera felvételei alapján nem fogadta el a védekezést. A képeken az látszik, hogy a férfi megijed, visszafordul, többször is nekivág, hogy belépjen a trafikba. Ennek alapján arra jutott a bíró, hogy nem kölcsönkérés volt a szándéka. A büntetlen előéletű férfit rablás kísérletéért négy év börtönre ítélték. Legkorábban akkor bocsátható szabadlábra, ha letöltötte a szabadságvesztése időtartamának kétharmadát.

Az ítélet nem jogerős, mert bár az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett a másodfokú bírósághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!