Közélet

2006.12.28. 18:43

Befektető-jelöltet találtak a szemesi fürdőtervre

Egy szakmai befektető csoportnak tetszik a balatonszemesi termálfürdő-terv. Évekkel ezelőtt találták a melegvizes kutat a település szélén, azóta dédelgetik a terveket: egyszer talán megépülhet a fürdő és a mellé álmodott gyógyszálló.

Fónai Imre

Egy győri pénzügyi tanácsadó csapat most azzal kecsegteti a szemesi elöljárókat: olyanokra bukkant, akik esetleg készek lennének a megvalósításra. A tóparti település képviselő-testületének idei utolsó ülésén elhangzott: a befektető-jelölt azzal is egyetért, hogy a balatonszemesi önkormányzat tulajdonos maradjon a leendő létesítményben. A győri tanácsadó cég vezetője arról is tájékoztatta a szemesi képviselőket: olyan szerződést szeretnének kötni, miszerint ha ők értékesítik az ingatlant, akkor részesedhessenek a vételárból.

A képviselők egyelőre csak abba mentek bele: készüljön el a szerződés tervezete. Óvatosságuk érthető, hiszen egy magát befektető-jelöltnek tituláló vállalkozóval már befürödtek; alig tudtak tőle megszabadulni és ráadásul még perrel is fenyegeti az önkormányzatot.  
Balatonszemes egyébként 1998 és 2006 között 95 millió forintot költött a fürdőhöz szükséges terület-vásárlásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!