Közélet

2006.12.27. 10:02

Esély a rendelőbe jutáshoz

Ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a megyei területfejlesztési tanácshoz benyújtott pályázaton Miklósi önkormányzata az orvosi rendelő akadálymentesítésére és rekonstrukciójára.

Krutek József

Az elnyert támogatási összeget két évre elosztva kapta a település, így a rendelő teljes rekonstrukciója 2007-ben fejeződik be. A kivitelezéshez plusz csaknem 1,3 millió forint saját erőt biztosított a község.

– A felújítás kapcsán elkészült az akadálymentesítés, így az orvosi rendelő már baba-és tolókocsival is megközelíthető – hangsúlyozta Kristóf Györgyi, a falu polgármestere. – Az épület külső tatarozását is elvégezte a kivitelező: új tetőszerkezet került az épületre, kijavították a vakolatot és új szín díszíti a rendelőt. Korszerű nyílászárókat építettek be, lecserélve az eddigi elhasználódott ajtókat, ablakokat. Önkormányzatunk pedig saját költségen váltotta ki a régi vegyes tüzelésű kályhákat és földgázfűtésre tért át.

A polgármesteri hivatal melletti épületre nagyon ráfért már a tatarozás, ugyanis az épület állaga nem felelt meg a mai kor előírásainak. A munkát két pályázó közül egy tabi vállalkozó nyerte el. A belső felújítási munkák a jövő tavasszal kezdődnek. Új járólapokat raknak le, csempéznek és kialakításra kerül a mozgáskorlátozottak részére WC is. A rendelő üzembe helyezésére várhatóan a nyár elején kerül sor. A munkavégzés során a betegek ellátását átmenetileg a nágocsi orvosi rendelőben végzi majd a háziorvos. A szomszédos településre annak idején a betegeket a falugondnoki autó szállítja...

Bottal topogott a kialakított akadálymentes feljárón a 82 esztendős Baumann Mártonné. A cukorbeteg idős asszony nehezen mozog, korábban a lépcsőn alig tudott fölmászni a rendelőbe. Az orvoshoz érkezett beutalót íratni a siófoki kezelésre Zilizi Józsefné. Botjára támaszkodva az 56 éves asszony elmondta: tíz éve már, hogy rokkantnyugdíjas. Nagy könnyebbség a számára is az akadálymentes feljárón a rendelő megközelítése....

Ezek is érdekelhetik