Közélet

2007.01.11. 08:28

Ingatlanokat vesznek, hogy rend legyen a központban

Idén is jut fejlesztésre, az önkormányzatok pénzügyi lehetőségeinek a romlása ellenére is – ígéri Marczali Tamás kőröshegyi polgármester.

Fónai Ime

Leginkább persze pályázataik sikerességében bízhatnak; vagy fél tucatot nyújtott be az önkormányzat. Tanulmánytervet készíttetnek a faluközpont teljes felújítására. Apró lépések ennek érdekében már történtek az előző években is.

– Megvesszük a faluház melletti két ingatlant, erről már döntött a képviselő-testület – tájékoztatott a kőröshegyi polgármester. – Megszűnhet ezáltal a ma még jellemző igénytelenség, rendezetlenség a község közepén. S megoldhatjuk ezáltal a parkolási problémákat is. Teleházat és könyvtárat alakítanánk ki az új telkeken, a faluházban így felszabaduló termekben pedig a helyi civil szervezetek tarthatnák összejöveteleiket. Nem csak a falu központjában, hanem az egész településen szeretnénk a bel-és csapadékvíz elvezető rendszer kiépítését.
Két játszótér és egy pihenőpark építésére is pályáztak, a Leader plusz program keretében pedig a két kőröshegyi egyházközség nyújtott be támogatási kérelmet a parókiák előtti terek parkosítására.

Ezek is érdekelhetik