Közélet

2007.03.16. 17:22

Siófokon is leveszik a vért

A Magyar Rákellenes Liga segítségének köszönhetően ismét tudnak vérvizsgálatot végezni a daganatos betegeknek a siófoki kórházban.

Fónai Imre

– Az elmúlt egy hónapban egy ötperces vérvizsgálat miatt is Kaposvárra kellett utazniuk a betegeknek a térségből – mondta Oláhné Szegedi Ágnes, a rákellenes liga területi szervezetének a vezetője. – A siófoki kórház ugyanis már képtelen volt finanszírozni az úgynevezett tumormarker-vizsgálatok anyagszükségletének a költségét. Az intézmény igazgatója kereste meg a liga vezetőit, s kért segítséget. Nos, ezt most megérkezett; a Magyar Rákellenes Liga a siófoki labor szakembereinek útmutatása alapján nyolcszázezer forintnyi vizsgálati anyagot vásárolt. Ez egy évre elegendő.

Oláhné Szegedi Ágnes arról is beszélt: a vérvételre – mely minden kontroll-jellegű vizsgálatnak az alapja – a siófoki onkológiai szakrendelésen állítják ki a beutalót, majd ezzel kell felkeresni a kórház központi laboratóriumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!