Közélet

2007.06.25. 19:35

Mázsányi húst foglaltak le Barcson

Még a túrórudi majszolók biztonságára is ügyelnek az állategészségügyi igazgatóság ellenőrei. Nagy buzgalmuk érthető: helyenként brutális felhozatallal találkoznak. Barcson csaknem 100 kiló lejárt szavatosságú húst fedeztek fel.

Harsányi Miklós

Nagy árat fizetnek a pórul járt kereskedő, vendéglátósok. A hatóság százezres, milliós büntetésekkel „honorálja” már az egyszerűbb szabálysértést is. Lövey László megyei főállatorvos, az állat-egészségügyi igazgatóság első embere elmondta: kizárólag azoknak lehet félni valója, akik megsértik az előírásokat. Mindenesetre egy barcsi büfében ezt látták. Közel száz kilógramm lejárt szavatosságú húst fedeztek fel az ellenőrök, amely a múlt hét óta az egész megyében vizsgálódik.
– A termék egy részét még 2005-ben fagyasztották le – tudtuk meg a szakembertől. – Nem kizárt, hogy esetleg sült húsként kívánták árusítani.

Keserves perceket élhetett át egy jégkrém-árusítással foglalkozó siófoki kereskedő. Az igazgató szerint „szimpla trehányságról” vagy műszaki hibáról lehet szó, a címkén ugyanis nem találták meg a jeges nyalánkság fogyaszthatósági idejét. Ez pedig automatikusan az áru lefoglalását jelentette. – Nem szabad a vásárlót megtéveszteni, bizonytalanságban tartani – magyarázta az igazgató. – Ugyanez volt a sorsa egy tétel literes tejnek is. Egy zavaró, felesleges A betűt nyomtattak a zacskóra,  ezért termék alkalmatlan volt a kereskedelmi forgalmazásra.

Ezek is érdekelhetik