Közélet

2007.07.15. 17:53

Megvan Magyarország leglaposabb madara

A kaposújlaki repülőtéren rendeztek Magyarországon először szárnyas repülőruha (wingsuit) versenyt a hétvégén. A nemzetközi mezőnyben végül magyar induló győzött, így hivatalosan ő lett a "leglaposabb madár".

Sonline


A nem mindennapi verseny célja az volt, hogy kiderüljön, ki képes a leglaposabb szögben repülni a speciális ruhában az ernyővel, azaz egy meghatározott magasságvesztés alatt a legtávolabb jutni vízszintesen. Az ugrók 4000 méterről indultak, a mérés 3500-tól indult és 1500 méteren ért véget. A távolságot a versenyzőknél lévő GPS segítségével állapították meg. A rangos 39 fős mezőnyben, 14 külföldi is nevezett, így érkeztek sportolók Angliából, Németországból, Hollandiából és Svédországból is. 

- 35-ször szálltunk fel csütörtöktől vasárnapig, de a hivatalos verseny szombat este véget ért - mondta Kovács Gergely a rendezvény egyik szervezője. A győztes, azaz a "leglaposabb madár" Verebes Gábor lett.
- Ma már csak a magunk szórakoztatására ugrottunk különböző alakzatokat - tette hozzá a győztes, a I. GOFAST Szárnyasruha Fesztivál, Hivatalos Magyar Kupa és Nemzetközi Bajnokság Magyarország 2007. bajnoka egy földetérés után vasárnap délután.

Ezek is érdekelhetik