Közélet

2008.03.09. 21:58

OVB-hez fordul a Fidesz feledékeny képviselője

Lejárt személyi igazolvánnyal érkezett egy nagyatádi szavazókörbe vasárnap reggel a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának egyik képviselője. Bakos József nem szavazhatott. Panaszát a Területi Választási Bizottság elutasította, így az OVB-hoz fordul jogorvoslatért.

Sonline

Reggel 8 órakor érkezett szavazni vasárnap Bakos József megyei Fidesz-képviselő. Ott derült ki, hogy régi típusú személyi igazolványa február 28-án lejárt. A szavazókörben ezért nem engedték szavazni. Hazament az útleveléért, vezetői engedélyéért, s 10 órakor visszatérve, a címét tartalmazó kommunálisadó-értesítéssel együtt próbálta igazolni, azonos önmagával, és a megadott címen lakik. Ezt igazolta volna felesége is, ám így sem szavazhatott.

Ekkor ügyvédet fogadott, és kifogássel élt a Területi Választási Bizottságnál, amely este hat órakor a hatályos jogszabályokra hivatkozva elutasította a panaszát.

- Az Országos Választási Bizottsághoz fordulok - mondta kérdésünkre vasárnap este Bakos József. - Húsz éve ugyanott élek, úgy éreztem volna méltányosnak, ha a jegyző vagy a szavazókör elnöke kiállít egy igazolást, hogy élhessek szavazati jogommal - tette hozzá a Fidesz képviselője.

Bakos József beadványát várhatóan a hét elején tárgyalja az OVB.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!