Közélet

2008.06.11. 20:04

Nagyatádiak tüzes bravúrja

Forró pillanatokat éltek át a somogyi lánglovagok szerdán a megyei tűzoltóverseny döntőjén. Két tűz közé szorultak; az ellenféllel és a stopperórával vívtak kemény küzdelmet.

Harsányi Miklós

Húzz bele, Norbi, nincs ellen- feled! – biztatták kollégái a kaposvári csapat egyik ászát. A kereplővel felfegyverkezett szurkolók egy tűzoltóautó tetejére vonultak. Órákon át dacoltak a tűző nappal, és a bágyasztó hőség sem szegte kedvüket. Az eredmény nem maradt el: Norbi, azaz Kertész Norbert főtörzsőrmester szemlátomást  belehúzott. A horoglétramászó- verseny fordulóját – társával szemben – megnyerte. Amíg az ellenfél még a második emeletnél tartott, a főtörzs már a harmadikon fogadta a szurkolók elismeréseit.

– 18,9 másodperc – lihegte kérdésünkre a szintidejét Óh András nagyatádi tűzoltó. – A start előtti pillanat az izgalmas. Az ember csak arra összpontosít, hogy a lehető leggyorsabban érjen a mászófalhoz.
Ott pedig egy 15 méter magas, háromszintnyi épület tornyosult a tűzoltók elé. Ezt kellett megmászniuk; két lehetőséget kaptak a versenyzők, párban küzdöttek a pontokért. Dombi József, a barcsi csapat tagja szerint sok múlik az egyéni technikán. A kaposvári Király Zsolt azt mondta: a megye legfelkészültebb tűzoltói álltak csatasorba.

– Kemény párviadal várt a résztvevőkre – hallottuk a megyeszékhelyen szolgáló Csonka István főtörzsőrmestertől. Gulyás László őrnagy még közvetlenül a rajt előtt is jó tanácsokkal látta el a versenyzőket.

– Az indulók váltó- és akadályfutáson, valamint kismotorfecskendő-összeszerelő versenyen is jeleskedtek – magyarázta Tánczos Zoltán kaposvári alezredes. Antalicz-Gergelics Natália szóvivő közölte: az öt városi parancsnokság versengését a nagyatádiak nyerték meg. Második lett a barcsi válogatott, a harmadik helyen a marcali csoport végzett. A díjakat Heizler György, a katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója adta át.

Ezek is érdekelhetik