Közélet

2008.07.28. 20:03

Nagyot szólt a No Man's Land

Szombaton este letekerték a hangerőt Fonyódligeten, de még így is akadtak, akik nem tudtak aludni a városban. Tojásdobálással, verőlegényekkel fenyegették a rendezvény biztonsági szolgálatát.

Márton László

Öt napja nem lehet a városban aludni – mondta felháborodottan vasárnap a fesztivál főbejáratánál egy fonyódi hölgy, aki azért autózott ki Ligetre, hogy megnézze személyesen a zaj forrását.
– Többen voltak így ezzel az elmúlt napokban – mondták a szervezők –, de amikor idejöttek, csodálkoztak, hogy nem üvöltenek a hangfalak, nyugodtan lehet mellettük beszélgetni

Csak két színpad ment, mégis panasz volt a hangra

A negyedik No Mans Land fesztiválra mintegy kétezer fiatal érkezett. Az időjárás miatt a tervezett négy színpadból mindössze kettő üzemelt. Az egyiken elektronikus zene szólt, a techno, a house, a proghouse és az elektro műfajok jeles hazai és külföldi képviselőivel. A másik színpadon pedig olyan alternatív együttesek váltották egymást, melyek állandó résztvevői minden magára valamit adó hazai fesztiválnak.

Szegedi Ágnes, a fonyódligeti tábor vezetője éppen arról beszélt, hogy a jövőben meg kell keresni a módját, hogy a lakosság és a fesztivál békésen megférjen egymás mellett, amikor egy városi képviselő érkezett, hogy tolmácsolja a csokorba gyűjtött lakossági panaszokat a hangerő miatt.

Frej Márton, a fesztivál szervezője elmondta: igyekeztek együttműködni mindenkivel, így már az első jelzések után lejjebb vették a hangerőt. Hozzátette, reméli, hogy a lakosság részéről érkezett panaszok ellenére jövőre az ötödik fesztivált is Ligeten rendezhetik.

Hidvégi József polgármester kétszer is megfordult a helyszínen, ahol véleménye szerint egy normál diszkó hangerejével találkozott. Úgy vélte: a légköri viszonyok miatt fordulhatott elő, hogy a város keleti oldalán szinte ugyanakkora hangerőt lehetett érzékelni, mint a helyszínen.

– Rengeteg telefont kaptam, hogy nem lehet aludni a városban – mondta Hídvégi József –, s ezt követően szóltam a szervezőknek, vegyék lejjebb a hangerőt. Úgy vettem észre, hogy kérésemet korrekt módon betartották a szervezők.

Hétfőre aztán közvélemény-kutatásunk eredménye szerint megnyugodtak a városlakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!