Közélet

2008.08.18. 08:05

Autósok tábora Fonyódligeten

A fonyódligeti tábor lesz a szeptember 5-6-7-én megrendezendő első Somogy Trophy autós túraverseny bázisa.

Munkatársunktól

Akár egy üdülőfalu, olyan a fonyódligeti gyermektábor; 1300 méter hosszú strandjával, ápolt zöldterületeivel, sportpályáival, kiszolgálóhelyiségeivel kiváló környezetet biztosít a kikapcsolódni vágyók számára – nem csak gyerekeknek. Ezért is választották a szeptember 5-6-7-én rendezendő első Somogy Trophy bázisául a szervezők, akik Szegedi Ágnes táborvezetővel a napokban egyeztették a túraversennyel kapcsolatos teendőket. A megbeszélésen részt vett az I. Somogy Trophy fővédnöke, a tábort fenntartó megyei önkormányzat elnöke, Gelencsér Attila is.

– Az önkormányzat csapatot is indít a versenyen – jelentette be Gelencsér Attila. Hozzátette: ezzel is jelzik, hosszú távú együttműködési lehetőséget látnak a szűkebb pátriánk értékeit népszerűsítő rendezvényben. A Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Somogy Megyei Gyermektábor segítséget nyújt a trophy céljainak minél sikeresebb megvalósításához. A megye turisztikai szerepének erősítését célzó esemény példaértékű támogatására született Fonyód térségi összefogást nem csak az jelzi, hogy Fonyód város önkormányzata szintén részt vesz a túrán csapatával, hanem az is, hogy Fonyódliget otthont ad a versenyzőknek a túra ideje alatt. Itt pihenik ki majd a több száz kilométeres felfedező út próbatételeit az autós kaland résztvevői. A tábor szombaton este rendezvények színtere lesz: itt szórakoztatják majd somogyi fellépők, együttesek a versenyzőket és igazi retro-hangulatú diszkó segít felidézni a régmúlt tábori hangulatát.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Még 18 nap van az I. Somogy Trophy kaposvári startjáig
[/caption]
Még 18 nap van az I. Somogy Trophy kaposvári startjáig; sorra érkeznek a versenyzők díjazásához a felajánlások, akárcsak a nevezések. Akik most kapnának kedvet a megye északi részének kulturális, történelmi és gasztronómiai értékeit felkereső rendezvényéhez, és csatlakoznának az eddig már nevezett százhatvan somogyi indulóhoz, valamint a somogyvári gyermekotthon jótékony célú támogatásához, még jelentkezhetnek.
A www.somogytrophy.hu internetes weboldalon minden tájékoztatást megtalálnak a versennyel kapcsolatos tudnivalókról vagy információt kérhetnek a 30/932-0845 és a 20/312-0606 telefonszámokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!