Közélet

2009.04.13. 18:06

Alkoholmámoros búcsú a jogosítványtól

A sörözés miatt búcsúzhat el a jogosítványától két autós, akit Kaposváron kapcsoltak le húsvétkor a rendőrök. A harmadik ittas sofőr pedig balesetet szenvedett Nagybajomnál – tudta meg hétfő délután a Sonline.hu.

Harsányi Miklós

A rendőrség kiemelt közlekedésbiztonsági akciót rendelt el megyénkben: a közlekedési egységek szinte megállás nélkül dolgoztak az ünnep alatt.
Ivott, s nem volt jogosítványa annak a 30 év körüli férfinek, aki a hétvégén karambolozott Nagybajom közelében. Úgy tudjuk: letért az útról, s autójával az árokba hajtott. A fiatalember egyedül ült a járműben, s könnyebb sérülésekkel úszta meg az esetet.

- A későbbi vizsgálat során ittasnak találták a férfit, ezért megindították ellene az eljárást  számolt be hétfő délután Varga Zoltán százados, a kaposvári rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes-vezetője. - Az illetőt Kaposvárra vitték be vérvételre.

Két másik autóst a megyeszékhelyen állítottak meg. Akár csak a többi sofőrt, őket is megszondázták. A készülék rögtön jelzett. Az egyik járművezető állítólag egy pohár sört hörpintett fel, a másik egy üvegnyit ivott. Ezúttal egy fiatal-, illetve egy középkorú férfit szűrtek ki a zsaruk. A helyszínen azonnal elvették a jogosítványukat.Pergős és mozgalmas napja volt a kaposvári és a környékbeli rendőröknek. Értesülésünk szerint a nagybajomiak három betörőt fogtak el Bajomban. A trióra épp akkor csaptak le, amikor egy családi házat próbáltak kipakolni. A Balaton partján is nagy üzem volt: a fonyódi autópálya-alosztály munkatársai közel 100 járművezetőt állítottak le a sztráda somogyi szakaszán.

- Nem találtunk ittas vezetőt, ám több szabálysértő akadt fenn az ellenőrzésen - összegzett Dégi Bálint őrnagy, az autópálya alosztály vezetője. Néhány sofőr nem kapcsolta be a biztonsági övet, mások lejárt műszakival vagy zöldkártyával merészkedtek a forgalomba.

Ezek is érdekelhetik