Közélet

2009.05.23. 08:30

Nem kell új jegy, ha vasúti pálya állapota miatt késik a vonat

Rossz a vasúti pálya állapota Kaposvár és Dombóvár között. A vonatok emiatt rendszeresen késnek. A szocialista országgyűlési képviselők levelet írtak a MÁV vezérigazgatójának. Heinczinger István gyors intézkedést ígért.

Sonline

Lamperth Mónika, Kaposvár országgyűlési képviselője (MSZP) arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója válaszolt arra a levélre, amelyet Kolber István és Csákabonyi Balázs szocialista képviselő társaival együtt a közlekedési miniszterhez és az államvasutak vezetőjéhez intéztek a Kaposvár-Budapest közötti vasúti közlekedés ügyében.

Amint arról hírt adtunk, levelükben arra hívták fel az illetékesek figyelmét, hogy a Kaposvár-Dombóvár közti járatok a pálya rossz állapota miatt rendszeresen késnek, és a MÁV arra kötelezi az utasokat, hogy a lekésett vonatra megváltott helyjegy helyett a következő járatra új jegyet vásároljanak.



A MÁV vezérigazgatója levelében arról ír, hogy kezdeményezte a vonatkozó szabályok módosítását, így amennyiben az utas olyan csatlakozó vonatot mulaszt el, amelyre érvényes jegye volt, akkor a jövőben nem kell új jegyet vásárolnia, hanem a korábban megváltott jegyével utazhat tovább. Heinczinger István továbbá utasította a vezetőtársait, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a Kaposvár-Dombóvár vonal járatainak menetrend szerinti közlekedtetésére, illetve rendelkezett arról is, hogy a kedvezőbb csatlakozási idők kialakítása érdekében a vonalszakaszon kezdődjön meg az ideiglenes lassújelek megszüntetése.

Heintz Tamás országgyűlési képviselő (Fidesz-MPSZ) pénteken közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Ebben többek között a következőket írja: Lamperth Mónika közleménye még aktuálisabbá tette a szombaton 12 órára meghirdetett „Vonatelőzés kerékpártúra” elnevezésű rendezvényt. A szocialista képviselők mindössze annyit értek el saját miniszterüknél, hogy majd a MÁV vezérigazgatója kezdeményez egy olyan módosítást, amely megengedi az utasoknak, hogy nem kell új jegyet venniük, ha a vasúttársaság miatt késik le a csatlakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!