Közélet

2010.02.09. 08:39

Elszálltak az érettségizők adatai, de nincs gond

A kaposvári középiskolák igazgatói szerint kisebb pluszmunkájuk adódott ugyan amiatt, hogy elveszett az érettségire, felvételire jelentkező diákok adatainak egy része a központi adminisztrációs rendszerből, ám komolyabb fennakadást nem okozott a rendszerhiba.

Márkus Kata

A középfokú felvételi rendszert üzemeltető Educatio Kft. arról adott tájékoztatást, hogy a 2010. február 4-én a késő délutáni órákban bekövetkezett informatikai hiba miatt a február 4-én 2 óra 30 perc után rögzített adatokat nem mentette el véglegesen a rendszer.

Mivel a fenti időpont után bevitt adatok elvesztek, azokat újból rögzíteni kell. Az üzemeltető Educatio Kft. tájékoztatása szerint a hiba jellege miatt nincs mód az érintett iskolák, diákok körének meghatározására. Ezért csak a felhasználók tudhatják, hogy az adatok mely köre pótolandó. Tehát az iskoláknak kellett ellenőrizniük, mely adatok vesztek el a rendszerből.

A kaposvári közgazdasági szakközépiskolában tíz-egynéhány tanuló adatai vesztek el az informatikai rendszerhiba miatt – tudtuk meg Keczeli László igazgatótól. – A száznyolcvan érettségiző adatainak jó részét már felvitték a rendszerbe a kollégáim, azok rendben is vannak. A hiba időpontjában rögzített adatokat azonban ismét be kell vinni az adatbázisba, ami persze némi pluszmunkát jelent, de ettől még kezelhető a probléma.



Garaminé Szente Éva igazgató szerint a Toldi-iskola érettségiző, felvételiző diákjai közül senkinek az adatai nem vesztek el a rendszerhiba miatt. S Gulyás Mihály, a Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója is arról tájékoztatott bennünket, hogy a néhány csütörtökön felvitt adat valóban elszállt a rendszerből, ám ettől függetlenül az érettségire való jelentkezés rendben, időben zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!