2010.08.10. 16:04
Tengerparti hangulat a Viccolóban
Ismét horvát halnapokat rendeznek a kaposvári Viccolo Étteremben. A negyedévente megtartott gasztronómiai attrakciót a rendkívüli népszerűségre tekintettel nem háromnaposra, hanem egyhetesre tervezték. Az alapanyag frissen érkezik Kaposvárra a Viccoloba, ahol a séfek eredeti horvát receptek alapján készítik el.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Halklasszikusok a Viccolóban
[/caption]
– Az ínyencek többek közt megkóstolhatják a polipot és a tonhalat salátaként, de lesz feketekagyló és scampy valamint ördöghal is – mondta Horváth Gábor az étterem társtulajdonosa. – A köretek között csemegének számít a buzara, ami egy paradicsomos, hagymás petrezselymes öntet vagy a citromfű mártás. A tenger gyümölcsei mellett nem hiányozhat az étlapról a horvátok nemzeti eledele a csevapcsicsa és a pljeskavica sem, amihez természetesen ajvar dukál.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] És halkülönlegességek is
[/caption]
A különleges halétkek kedvelői ezúttal sem csalódnak majd a választékban és az ízek kavalkádjában, mindezt a megszokott, megfizethető áron. A gasztronómiai élményt halételekhez illő borok teszik teljessé. Mindehhez hab a tortán az a délszaki hangulat, ami minden este várja a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Viccolo Étterem - Kaposvár, Fő u. 38. Tel.: 82/417-777
[/caption]
– Hangulatos élőzenével teremtünk igazán mediterrán hangulatot – ecsetelte Horváth Gábor, – egy horvát zenekar húzza a talpalávalót. A horvát tengerparton megtapasztalt filinget próbáljuk meg Kaposvárra varázsolni.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Viccolo étlap
[/caption]