Közélet

2010.09.15. 13:23

Mégis jut erőforrás a somogyi betegekre a kanizsai kórházban

Lassan egy éve küzdenek, s a napokban végre megérkezett az első jó hír: a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának döntése alapján újra fogadhatja a somogyi betegeket a nagykanizsai Kanizsa Dorottya Kórház.

Varga Andrea

Tavaly év vége óta fordítják vissza a somogyiakat – kivéve a sürgősségieket és néhány évek óta gondozásra szorulót – a zalai intézményből, ugyanis nem kapnak ehhez finanszírozást, Somogy nem része az ellátási területnek.

Didicsné Kardos Györgyi pogányszentpéteri polgármester hónapok óta harcol, hogy ez változzék. Elmondta: végre értesítették arról, hogy szeptemberben és októberben plusz forrásból biztosítják (amit nem a többi kórháztól vesznek el, hangsúlyozta a polgármester) a csurgói kistérség hét települése számára – a többi: Iharos, Iharosberény, Inke, Zákány, Zákányfalu és Őrtilos – , hogy igénybe vehessék a járó- és fekvőbeteg ellátást Nagykanizsán.
– Ez csak ideiglenes megoldás – mondta Didicsné –, de ígérték, hogy átalakítják az egészségügyi infrastruktúrát és módosítják a finanszírozást.
 Ha az ígéret ellenére sem lesz változás, már kész a terv: akik eddig gátolták a fenti megoldást, többek között azzal érveltek: az önkormányzat ez ügyben nem képviselheti az egyes lakosokat. Tehát a lakosok egyenként fordulnak majd kérvénnyel az Alkotmánybírósághoz. Ez több ezer levél lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!