Közélet

2011.07.13. 17:12

Sávoly: 200 milliós telekadót várnak a MotoGp pálya után

Sávolynak 320 hektár belterületi ingatlana van. Ebbe tartozik a valamivel több mint 196 hektárjával a félkész MotoGp pálya területe is. 2010 decembere óta.

Vigmond Erika

Bobek József sávolyi polgármester elmondta: testület döntése alapján, ez év januárjában életbe lépett rendelet alapján a belterületi ingatlanok után telekadót kell fizetni, ami négyzetméterenként legfeljebb száz forint. A rendelet szerint az állandó lakosok a 100 forintból 96 százalékos, a második, illetve további ingatlanuk után 80 százalékos kedvezményt kapnak. Aki nem a faluban él, de belterületi ingatlana van, 50 százalékot fizet, így adóznak a sávolyi székhelyű cégek is.



Úgy tudjuk, a Sávolyi Motorcentrum Fejlesztő Kft. budapesti székhelyű, így évi száz forintot kell fizetnie négyzetméterenként. Ez nagyjából csaknem kétszázmillió forintot jelentene Sávolynak. A társaság eddig még nem fizetett, de Bobek József azt nyilatkozta: folyamatban van, a befizetési határidő még nem járt le. Az önkormányzat a telekadó január elsejei bevezetésével egyidejűleg megszűntette a lakossági kommunális adót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!