Közélet

2011.11.27. 16:22

Elkészült az európai hírű vörsi betlehem

Az idén is ünnepi szentmise nyitotta meg a vörsi templom kapuit advent első vasárnapján az európai hírű betlehem előtt.

Vigmond Erika

Az építők nem hagytak mindent az utolsó pillanatra, szombatra már elkészültek az ötven négyzetméteres bibliai életképpel. Ezen a napon már rendhagyó módon, galéria megnyitó vezette fel a betlehem köré épülő adventi programsorozatot. Futó Péter, akinek keze alatt és irányításával formálódik évről-évre Jézus születésének jelenete, galériát nyitott a templomhoz közeli házában. A főállásban a regionális vízmű műszeres hálózatvizsgálójaként dolgozó vörsi férfi sokáig kedvtelésből és szerelemből festett.

– Tizenhét éve foglalkozom komolyan a festészettel. A művészeti főiskolára nem vettek fel, ezért önmagamat képeztem művésztanár segítségével – mondta Futó Péter. Képességét a betlehem háttérképének megalkotásával is kamatoztatta. Számos téma jelenik meg festményein, de a legtöbbször a Balaton köszön vissza. A magángaléria kialakítását osztrák művészetpártoló mecénás is segítette, de más támogatók is a kezdeményezés mellé álltak.A vörsi betlehem mindennap látogatható, vasárnapokra pedig adventi rendezvénysorozattal készül a falu, közte a felnőtt bábtáncoltató betlehemezéssel is.

Címkék#Vörs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!