Közélet

2013.09.08. 09:39

Új elnököt választottak maguknak a romák

Gábor János a Barcsi Cigány Nemzeti Önkormányzat új elnöke. A bizottság rendkívüli ülésén egyhangúlag választották meg új vezetőnek a korábbi alelnököt

Jeki Gabriella

Gábor János elmondta: fontos, hogy folytatódjon a nyugati városrész, főként romák lakta városrészében a felújítás, illetve, hogy a most futó pályázatok sikeresen záródjanak. Említette a cigányságot sújtó munkanélküliség problémáját is, melyre közösen igyekeznek megoldást találni. Ilyen alternatíva lehet egy most induló projekt is, melyben iskolázatlan és állástalan roma emberek végezhetnek például területrendezést.Hozzátette: megérkeztek a feladatalapú támogatások, amelyek elosztásáról a következő bizottsági ülésen hoznak döntést.
Az elnökhelyettesi pozícióra a tagok egyhangúlag Bokor Józsefet szavazták meg, aki szerint rengeteg olyan munka van, ami a nyáron elmaradt, ezeket pótolni kell sürgősen. Ezek közt említette például a gyerekek beiskolázásához nyújtandó segítséget.

Címkék#barcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!