Közélet

2016.05.14. 18:11

Nagyot alakítottak a kicsik a horgászversenyen

A szakadó eső ellenére 31-en indultak szombaton a Zaranyi kupa, Kurucz Ferenc horgászversenyen. A Somogyi Hírlap egykori szerkesztőjének emlékére megrendezett találkozón a fiatalok nagyot alakítottak.

Harsányi Miklós

A versenyzők nem panaszkodhattak: ponty, keszeg, kárász és törpeharcsa is horogra akadt. Egyedül az időjárás okozott problémát, ám az elszánt pecások vállalták a küzdelmet. A férfiaknál a babócsai Viski Lajos kilenc kilógrammos összfogással győzött, Lengyel Géza 7,6 kilós eredményével második helyen végzett, s ő fogta a legtöbb halat, Bojtor Béla, aki 2,5 kilót halat szákolt, harmadik lett. Orbán Ernőné – 4,2 kilós végeredményével – végzett élen a nőknél, s egyúttal a legnagyobb halért – 2,2 kilós amúr – járó díjat és a Kurucz Ferenc kupát is megkapta. Bárdos Katalin a második lett.– Jó érzés látni, hogy van utánpótlás – mondta Markó István, a Forrás egyesület elnökségi tagja. – A gyerekek a szakadó esőben is kitartóan horgásztak, volt olyan induló, akit többször átöltöztettek, mert elázott, de folytatta a versenyt.
Markó Bence 4,32 kiló hallal nyerte meg a versenyt, Walter Dániel 4,1 kilónyi zsákmányával a második, Csajághi Ádám 3,4 kilós fogásával a harmadik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik