Közélet

2017.03.11. 16:48

Nagybajomban nem tudtak ellenállni Rubint Réka edzésének

Közel négyszáz nő népesítette be a nagybajomi sportcsarnokot szombaton, ahol Rubint Réka tartott alakreform edzést, az „Alternaiv” Egyesület civil egészségprogramja a szomszédos megyékből is vonzotta a mozogni vágyókat.

Harsányi Miklós

Két hónap az egészségről


Egészségünkre! – ezzel a címmel indult el az a tíz programból álló rendezvénysorozat Nagybajomban, mely márciustól április közepéig tart. Pirka Mátyás, az „Alternaiv” Ifjúsági és Kulturális Egyesület elnöke azt mondta: a helyes életmód, a mozgás és az étkezés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. Jó példát akarnak mutatni a felnövekvő nemzedék számára, s olyan kínálattal állnak elő, amely valamennyi korosztály érdeklődését felkeltheti. – Változatos témakörökben tartanak előadásokat a vendégek – jegyezte meg. – Így szó esik a gyermek- és felnőttkori leggyakoribb mozgásszervi problémákról, a táplálkozásról és a különféle fogyókúrákról éppúgy, mint az immunrendszerről is.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Nem kímélték magukat, érdemes megnézni a többi képet is!
[/caption]

Közismertek az országos adatok, trendek, melyek a lakosság egészségügyi állapotát tükrözik. Sokan szenvednek magas vérnyomásban, folyamatosan emelkedik a cukorbetegek száma, sok fiatal küzd szív- és érrendszeri problémával. Mindent be kell vetni a megelőzés érdekében, s a helyi kezdeményezéseknek óriási szerepük lehet. Célunk az egészségmegőrzés, a helyes életmód kialakítása: tanácsokkal, ötletekkel segítenek ebben a szakemberek. S a lényeg, hogy városunkban minél több embert vonjunk a projektbe.



Baranyából és Zalából is jöttek

A hírverés a vártnál is jobban sikerült: a nagybajomiakon kívül kaposvári, pécsi és nagykanizsai hölgyek is érkeztek a szombati alakreform edzésre. S akadtak olyanok is, akik a Balatontól autóztak Nagybajomba. – Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen sokan eljöttek – mondta lapunknak Rubint Réka. – Megpróbálom az alakreform adta életérzést átadni az embereknek, s döntő, hogy minél többen és aktívabban rendszeresen átéljék a mozgás örömét.

[caption id="" align="alignright" width="400"] Réka motivál
[/caption]
A rendszeresség a lényeg

– Hetente négy edzésre járok általában – mondta a kaposvári Horváth Katalin, aki Réti Anettel, s annak két gyermekével érkezett. Czeferner Józsefné, Nagybajom polgármestere is felkereste a rendezvényt, s elégedetten nyugtázta a teltházas sportcsarnokot. Szerinte a nagyszabású programok jó eséllyel tartósan is kedvet csinálhatnak a sportoláshoz, s azokat is megérintheti, akik ritkán mozognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!