Közélet

2017.04.24. 19:01

Sikeres magyarok: Boross Péter volt a TIT vendége

Boross Péter, volt miniszterelnököt látták vendégül a Somogy Megyei TIT-ben a Sikeres magyarok elnevezésű rendezvénysorozat keretében hétfőn délután.

Sz. T.

Nagybajom szülöttét elkísérte testvére, László is, akit a telt ház előtt tartott beszélgetésen külön köszöntöttek a közönség soraiban Biró Norbert megyei közgyűlési elnök, illetve Czeferner Józsefné, nagybajomi polgármesterrel együtt.



– Sokáig felemelt daccal figyeli az ember, mi is történik körülötte, de aztán a hosszú gyötrődés alatt bizony hajlamos a melankolikus gondolatokra – emlékezett Boross Péter, miként élte meg, hogy 1956 után, a forradalomban betöltött szerepe miatt elítélték, majd internálták és képügynökként kellett megélnie. – Az olyan diktatórikus hatalmak, amilyen a szovjet volt, hajlamosak arra egy bizonyos idő után, hogy elbutulnak – így értékelte, utalva az elkésett oroszországi puccsra, hogy bár, 1989-ben lett volna alkalmuk elfojtani a demokratikus törekvéseket Magyarországon és az általuk ellenőrzés alatt tartó érdekszférában, de csak 1991-ben eszméltek fel. Hozzátette: a forradalom után csak 1985-től lehetett érezni, hogy meg fog változni minden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!