Kultúra

2011.08.03. 08:01

Már csak pár nap, s kezdődik a Kaposfest

Promóció„Tavaly remekül éreztem magam a barátaimmal Kaposváron. Teljesen véletlenül csöppentünk bele az egész fesztiválozásba, sőt még nem is igazán tudtuk hova tenni a kamarazenét, mint műfajt. Aztán diákjeggyel bejutottunk az egyik koncertre, ami olyan hatással volt ránk, hogy elhatároztuk 2011-ben már tervezetten jövünk.”

(x)

Ilyen és ehhez hasonló véleményeket lehetett hallani az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál után a húszas éveikben járó fiataloktól. A kérdés, idén is hasonló koncertekre számíthatnak a fiatalok és egyáltalán a Kaposfestre látogatók?
A válaszokat könnyű megadni, ha az ember fellátogat a fesztivál honlapjára, ott mindenről pontos információt kaphatunk. Augusztus 12-20. között 18 komolyzenei koncertet tartanak az újonnan épült Szivárvány Kultúrpalotában. Tegyük hozzá, úgy tartják, hogy a kor technikai felszerelésével rendelkezik a hely, így biztosított a teljes zenei élmény.
Naponta átlagosan két kamarazenei koncertet tartanak a világ legismertebb zenészei. Nem biztos, hogy minden fellépő neve ismerősen hangzik azoknak, akik nem jártasak ebben a műfajban, de miután egy koncertet végigülünk, biztosra vesszük, hogy a későbbiekben már büszkén fogják mutogatni ismerőseiknek őket az interneten.



Csak néhány név, a nagyszerű művészek közül: Alina Pogostkina, Alina Ibragimova, Chezy Nir, Colin Currie, Kocsis Zoltán, Alexei Ogrintchouk, Maxim Rysanov, Kokas Dóra, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin.
Annak érdekében, hogy a műfajok teljes kavalkádjával találkozzon a Kaposvárra látogató, esténként ingyenes könnyűzenei koncerteket szerveznek a Kossuth téren. A fellépők között van a Söndörgő együttes, a Jánosi együttes, a Bolyki Brothers, Malek Andrea, Vastag Csaba és sokan mások.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Rohmann Ditta csellóművész is fellép a kamarazenei fesztiválon
[/caption]

A zenei élmény mellett egy kis képzőművészeti esemény is garantált. Talán nem is olyan kis, hiszen a város híres szülöttének, Rippl-Rónai Józsefnek ez évben ünneplik a 150. születési évfordulóját. Ennek kapcsán augusztus 13-án nyílik az ország elsőszámú és eddigi legteljesebb tárlata a festő műveiből, amely nem mellesleg több, mint 5 milliárd forint biztosítási értékkel rendelkezik. Annak okán, hogy a kiállításnak még nagyobb hangsúlyt adjanak, a teljesen újonnan átalakult Agora Kulturális Központban szervezik meg.

Mi még találtunk egy kellemes kikapcsolódási lehetőséget a városban. A városi élményfürdőt. Amellett, hogy óriási medencéi vannak gyógyvízzel kiegészülve, olyan programokat szerveznek, mint az esti fürdőzések a fesztivál ideje alatt, gyermeknapközi, aerobik edzések és különleges masszázs lehetőségek. Érdemes lesz kipróbálni.
Érdemes ellátogatni a honlapjukra: www.kaspofest.hu; és ha érdekes információkat akartok kapni akkor még csatlakozzatok a közösségi oldalukhoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!