Kultúra

2011.09.07. 14:35

Tragédiával indul a Csiky-évad

Sofi Oksanen, finn írónő Tisztogatás c. drámájával indul a kaposvári Csiky Gergely Színház idei évada, melyet Valló Péter állított színpadra.

a.v

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Két nő életét követhetjük nyomon
[/caption]

A magányosan élő öregasszony, Aliide Truu egy napon ismeretlen lányt talál a portáján. Zara  láthatóan férje elől menekül, ám az idős asszony bizalmatlansága akkor sem múlik, amikor a lány rettegése egyértelművé válik. A két nő történetét Valló Péter rendezésében párhuzamosan követheti nyomon a néző: régen beforrt sebek tépődnek fel, eltemetett bűnökre derül fény, s végül a két nő kapcsolatából bontakozik ki az igazi történet az erőszakról, az elnyomásról, a hatalomról, a félelemről és a szerelemről.



Sofi Oksanen, a harmincnégy esztendős jyväskyläi írónő drámájának főszereplői számára a fő cél a túlélés – a számtalan irodalmi díjat begyűjtő fiatal finn írónő Tisztogatás című, Magyarországon először bemutatandó darabjával veszi kezdetét pénteken este fél nyolckor a stúdióban a kaposvári Csiky Gergely Színház idei évada.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!