Kultúra

2011.10.03. 11:32

Késik a bemutató, szerdára szárnyalt a Pán Péter

Egy nappal később mutatják be a Pán Pétert a Csiky Gergely Színházban. A csúszás oka technikai, tudatta a színház művészeti titkára, Kamarell Márta hétfőn.

Balassa Tamás

A mesemusical a színház őszi bemutatói közül a legnagyobb erőket mozgatja meg, rengetegen szerepelnek benne a társulat tagjai közül, és számos a gyerekszereplő is. Nyolc ifjú tehetség dolgozik egy-egy előadásban, a szerepek lekettőzése miatt azonban – ami a gyerekek terhelhetősége és időbeosztása miatt is praktikus – kétszer ennyien tanulják meg a Müller Péter Sziámi fordításában színpadra kerülő művet.



Pán Péter mesevilágának kaposvári bemutatója látványos, a közönséget elvarázsoló színpadi megoldásokat ígér: ilyen lesz  a felnőtté válás ellen küzdő címszereplő kobold repülése is. Kelemen József rendező mellett – s ez párját ritkítja – három rendezőasszisztens dolgozik az előadáson, ami a feladat összetettségét mutatja. A fotóspróbát szombaton tartották, s itt már látszott, a főpróbahét rendkívüli erőpróba a produkcióban dolgozóknak. Sikerükért egy nappal később szoríthat a közönség.

Szemerédi Fanni, a színház sajtófelelőse hétfőn azt mondta: a szerdai 10 és 15 órai előadást megtartják, s ezzel elindulhat a kaposvári színház új, felnőttek számára is érvényes és érdekes mesedarabjának hódítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!