Kultúra

2016.03.09. 09:47

Bérczes László darabja sorozatban negyedszer a POSZT-on

Az idén a két válogató hét nagyszínpadi és kilenc kamara- vagy stúdiódarabot tartott érdemesnek a bemutatásra, köztük több egykori kaposvári rendező előadását.

A. V.

Kiss B. Atilla operaénekes és Sólyom András filmrendező, az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjának összeállítói nyilvánosságra hozták a kiválasztott előadásokat, melyek közé bekerült a Csiky Gergely Színház stúdiószínpadán bemutatott, Bérczes László rendezte A gát című produkció is. A rendező ezzel sorozatban negyedszer szerepelhet a hazai színházi szakma legrangosabb, június közepi seregszemléjén: három éve a Vaknyugat, tavalyelőtt a Bányavakság, míg a múlt nyáron a Szigorúan ellenőrzött vonatok került a versenyprogramba – utóbbi négy díjat is elhozott a POSZT-ról.



Az idén a két válogató hét nagyszínpadi és kilenc kamara- vagy stúdiódarabot tartott érdemesnek a bemutatásra, köztük több egykori kaposvári rendező előadását. A Vígszínház Istenítélet (A salemi boszorkányok) darabját Mohácsi János rendezte, az Örkény Színház A Bernhardi-ügy című produkcióját Ascher Tamás vitte színre, s meghívást kapott a Nemzeti Színház Don Quijote előadása is, melyet a Kaposvári Egyetem rektorhelyettese, színházi intézetének vezetője, Vidnyánszky Attila állított színpadra. A kamaradarabok közül a fővárosi Katonában bemutatott Az olaszliszkai-t Máté Gábor rendezte, a kecskeméti Katona Tóték előadását pedig Rusznyák Gábor instruálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!