Bemutatkoztak a hallgatók

2022.11.17. 12:41

A nyári termést mutatták be az őszi tárlaton

Festményeket és kisplasztikákat is megcsodálhattak az érdeklődők a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézetének új tárlatán.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang R.

Alkotások kiterjesztése címmel nyílt tárlat szerdán a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet szervezésében a Bajcsy Zsilinszky utcai épületben. Szőcs Andrea tanszékvezető, egyetemi docens köszöntötte elsőként a vendégeket, s Szalay Miklós docens is részt vett a megnyitón. 

A tárlaton festményeken kívül kisplasztikákat és a balatonedericsi papírművészeti szimpóziumon készült műveket is kiállítottak.

Különleges alkotásokat mutattak be a hallgatók. 
Fotós: Lang R.

– Két csoportban 15 festő-grafikus szakos hallgató vett részt azon a nyári gyakorlaton, amelyet a kecskeméti alkotóházban rendeztek meg – mondta Ficzek Ferenc docens. – Simonyi Emő festőművészt is meghívtuk a programra, szakmai vezetésével zajlott a rendezvény. 

Festmények és kisplasztikák is helyet kaptak a tárlaton. 
Fotós: Lang R.

Három modell is részt vett a gyakorlaton, amelynek tematikája  az emberi alak festése volt, s az alkotók tojástemperás technikával dolgoztak. Számos látványos mű készült, amelyeket most a kaposvári tárlat látogatói is megtekinthetnek. Ficzek Ferenc hangsúlyozta: a nyári gyakorlatról élmények sokaságával térhettek haza a hallgatók, akik a festészeten kívül Simonyi Emő alkotói munkásságába  is betekintést nyertek.

A tárlatot bárki megtekintheti december 6-ig. 
Fotós: Lang R.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!