Tárlat

2023.01.17. 20:53

Somogyi hallgatók művei a fővárosban

K.R.

A MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézete januárban belakja a budapesti Klauzál teret. A képi ábrázolás, a fotográfia, a kézműves, a látványtervezés, a média design és a mozgóképkultúra szakokon készült munkákat mutatják be három héten át a Klauzál6 Projektgalériában.

A hallgatói munkákat két kiállításon láthatjuk, amelyekhez szatelit eseményeket is szerveznek, hogy az érdeklődők megismerjék a Kaposvári Campuson folyó munkát, a diákokat és a tanárokat. A január 13-án megnyílt első kiállításon a képi ábrázolás, kézműves és látványtervezés szakos hallgatók munkái láthatók.

​​​​​​A megnyitón Hatos Pál egyetemi docens, intézetigazgató elsőként a befogadásért mondott köszönetet Erzsébetvárosnak, majd arról beszélt, hogy a kiállításon új életre kelnek a diplomamunkák, amelyek bemutatásuk után eddig egymást nézték az intézet raktárában. Halandóságuk azonban visszafordítható, s mindig bennük van a megújulás ígérete.

– A tárlat tematikája heterogén, az alkotások örömöt és szomorúságot tükröznek, de én ezzel teljesen ki vagyok békülve – állapította meg a Rippl-Rónai Művészeti Intézet vezetője. Az értelmiségi élet ijesztő mértékben uniformizálódik. Egyre homogénebbek vagyunk, egyre inkább ugyanazt kell, hogy gondoljuk. Világtendencia ez, amely együtt jár a bennünket foglyul ejtő virtuális valósággal, tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!