videó!

2019.01.05. 17:26

Csokonyavisontáról a Budapesti Operettszínházba

Katz Zsófia hosszasan tudna arról mesélni, milyen érzés is az embernek a gyerekkori álmát valóra váltania. Hiszen a Budapesti Operettszínház művésze Csokonyavisontáról indult, annak idején kislányként nagy tervekkel. Már gyerekként megvolt benne a szereplési vágy.

Koszorus Rita

– Kaptam egy csodás tanárt, ő Hosszúné Balla Lenke volt – mesélte Katz Zsófia. – Énektanárként került hozzánk és az ő vezetésével megalapítottunk egy musical szakkört, aztán hobbiból elkezdtünk musical dalokat keresni.

Aztán jöttek a versenyek, mint a 2012-es Balaton Hangja, amelyet Zsófia megnyert. – Amíg el nem kezdtem gimnáziumba járni, egyáltalán nem érdekelt a színészet – mondta az aranytorkú tehetség. – Aztán volt egy nehezebb időszakom, akkor talált rám a zene és a musical. Később rákaptam az éneklésre, mert egy musical dalon keresztül annyi mindent el lehet mesélni, akár egy egész történetet is. Ha boldog, vagy szomorú vagyok, arra elő tudok venni egy musical dalt, mert abban annyi érzelem és mondanivaló van. Ezek nem tucat dalok, hanem különlegesek, ívük van és persze egyszer csak kiteljesednek valahol. Ezért a szívemnek különösen kedvesek.

Zsófia tudatosan haladt a főváros és az Operettszínház felé, s az első nehézségek sem tántorították el terve megvalósításától. Rögtön az érettségi után megpróbált felvételizni az Operettszínházba, de elsőre nem sikerült. – Szerintem akkor még látták rajtam, hogy lelkileg és testileg sem voltam kész a feladatra – emlékezett vissza Katz Zsófia. – A Madách Színház stúdiójában kezdtem tanulni és amint lehetett, újra próbálkoztam a felvételi vizsgával. Sok áldozattal járt, de biztos voltam benne, hogy ha akkor nem próbálom meg újra, már soha többé nem juthatok be.

De végül siker koronázta a sok áldozatot és gyakorlást.

– Nekem sosem volt a Színművészeti Egyetem cél – magyarázta a csokonyavisontai énekesnő. – Mindig is az Operettszínház és a Pesti Broadway Stúdió volt a cél. Ráadásul ez az ország vezető zenei teátruma, ezért erre az iskolára koncentráltam mindvégig, mert itt a színház magának képzi a művészeket.

Igazi példakép

Peller Anna egy igazi példakép – mondta az Operettszínház művésze. – A nyáron mutattuk be az Apácashowt, amelyben vele és Sári Évivel együtt szerepelek, ez fantasztikus érzés. Ahogyan az is, hogy nemrég még csak előadásokon néztem Janza Katát, Szinetár Dórát, s ma már kollégáimnak nevezhetem őket.

Katz Zsófiának egyelőre kisebb-nagyobb szerepei vannak, de hisz benne, hogy egyszer utolsóként hajolhat meg a színpadon, főszereplőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában