Járvány

2020.05.09. 13:15

Koronavírus-fertőzésben elhunyt Roy Horn világhírű amerikai bűvész

A fehér tigrisekkel dolgozó Siegfried & Roy legendás bűvészpáros fiatalabb tagja 75 éves volt.

Koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben elhunyt Roy Horn világhírű amerikai bűvész és idomár, a fehér tigrisekkel dolgozó Siegfried & Roy legendás bűvészpáros fiatalabb tagja.

Szóvivőjének közleménye szerint a 75 éves német származású illuzionista pénteken egy Las Vegas-i kórházban halt bele a vírusfertőzés szövődményeibe.

Roy Horn és társa, az ugyancsak német származású Siegfried Fischbacher már több mint 35 éve dolgozott együtt, amikor Hornt 2003 októberében megmarta az egyik fehér tigris a Mirage kaszinóhotelben bemutatott show közben. Az állat megharapta a nyakán, és kivonszolta a színpadról.

Annak idején egy háromórás műtét során sikerült megmenteni Roy Horn életét, de a sztárilluzionista részlegesen megbénult és azóta is rendszeres orvosi kezelésre szorult, mert maradandó agyi és egyéb károsodást szenvedett a sérülések és a masszív vérveszteség miatt.

A The Mirage szálloda- és kaszinókomplexumban történt tragikus baleset Las Vegas egyik legsikeresebb show-jának vetett véget: Roy és Siegfried karrierje utolsó 13 éve alatt több mint 5000 előadást tartott ott.

A baleset után Roy Horn lassan újra megtanult járni, de csak óvatosan és bottal tudott menni, ritka nyilvános megjelenésein kerekesszékben ült.

Társa, a 80 éves Fischbacher szerint Roy „kemény harcos volt egész életében, utolsó napjaiban is, amikor hősiesen küzdött az alattomos vírussal”. Royjal egyik legnagyobb mágusát vesztette el a világ – mondta Fischbacher, aki szerint „találkozásuk első pillanatától tudta, hogy együtt meg fogják változtatni a világot”.

Horn a Bréma mellett Nordenhamban született, és már gyermekként rajongott az egzotikus állatokért. Egy óceánjárón dolgozott utaskísérőként, amikor megismerkedett társával, akivel később világhírre tettek szert.

A bűvésztrükkökkel és állatmutatványokkal foglalkozó páros 1967-ben ment Las Vegas kaszinóvárosba, ahol 1988-ban milliós szerződést írt alá a Mirage szállodával. Roy és Siegfried az itt eltöltött 14 év alatt vált világhírűvé, elbűvölve a világ minden tájáról érkező közönséget.

A 2003-as baleset véget vetett karrierjüknek, 2009-ben azonban a Las Vegas-i Bellagio hotelben még visszatértek egy tízperces búcsúelőadásra egy jótékonysági rendezvény keretében.

Mantecore, a fehér tigris, amely rátámadt Hornra, a pár sztártársának számított. Roy soha nem haragudott rá, és mindvégig megőrizte rajongását a nagymacskák iránt. Későbbi interjúiban azt mondta, hogy a tigris csak biztonságos helyre akarta vonszolni őt, amikor a 2003-as show közben megszédült és elesett. „Mantecore ösztönösen megérezte, hogy segítségre szorul, és próbált is segíteni” – mondta.

Címkék#Roy Horn
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!