Járvány

2020.05.09. 13:15

Koronavírus-fertőzésben elhunyt Roy Horn világhírű amerikai bűvész

A fehér tigrisekkel dolgozó Siegfried & Roy legendás bűvészpáros fiatalabb tagja 75 éves volt.

The US magicians Siegfried (l) and Roy (r) on January 16, 1997 in the "Hollywood Safari Park" in Stuckenbrock near Paderborn. Roy Horn, magician of the duo Siegfried & Roy, is on the mend, according to his partner Siegfried Fischbacher. "No, nothing about the rumors is true. Roy is out of danger. He walks better from day to day," said the 64-year-old Rosenheim native of the daily newspaper "Die Welt" (issue of October 20, 2003). On October 3, 2003, the 59-year-old magician was attacked and seriously injured by the tiger Montecore during a show. | usage worldwide

Forrás: AFP/DPA

Fotó: BORIS ROESSLER

Koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben elhunyt Roy Horn világhírű amerikai bűvész és idomár, a fehér tigrisekkel dolgozó Siegfried & Roy legendás bűvészpáros fiatalabb tagja.

Szóvivőjének közleménye szerint a 75 éves német származású illuzionista pénteken egy Las Vegas-i kórházban halt bele a vírusfertőzés szövődményeibe.

Roy Horn és társa, az ugyancsak német származású Siegfried Fischbacher már több mint 35 éve dolgozott együtt, amikor Hornt 2003 októberében megmarta az egyik fehér tigris a Mirage kaszinóhotelben bemutatott show közben. Az állat megharapta a nyakán, és kivonszolta a színpadról.

Annak idején egy háromórás műtét során sikerült megmenteni Roy Horn életét, de a sztárilluzionista részlegesen megbénult és azóta is rendszeres orvosi kezelésre szorult, mert maradandó agyi és egyéb károsodást szenvedett a sérülések és a masszív vérveszteség miatt.

A The Mirage szálloda- és kaszinókomplexumban történt tragikus baleset Las Vegas egyik legsikeresebb show-jának vetett véget: Roy és Siegfried karrierje utolsó 13 éve alatt több mint 5000 előadást tartott ott.

A baleset után Roy Horn lassan újra megtanult járni, de csak óvatosan és bottal tudott menni, ritka nyilvános megjelenésein kerekesszékben ült.

Társa, a 80 éves Fischbacher szerint Roy „kemény harcos volt egész életében, utolsó napjaiban is, amikor hősiesen küzdött az alattomos vírussal”. Royjal egyik legnagyobb mágusát vesztette el a világ – mondta Fischbacher, aki szerint „találkozásuk első pillanatától tudta, hogy együtt meg fogják változtatni a világot”.

Horn a Bréma mellett Nordenhamban született, és már gyermekként rajongott az egzotikus állatokért. Egy óceánjárón dolgozott utaskísérőként, amikor megismerkedett társával, akivel később világhírre tettek szert.

A bűvésztrükkökkel és állatmutatványokkal foglalkozó páros 1967-ben ment Las Vegas kaszinóvárosba, ahol 1988-ban milliós szerződést írt alá a Mirage szállodával. Roy és Siegfried az itt eltöltött 14 év alatt vált világhírűvé, elbűvölve a világ minden tájáról érkező közönséget.

A 2003-as baleset véget vetett karrierjüknek, 2009-ben azonban a Las Vegas-i Bellagio hotelben még visszatértek egy tízperces búcsúelőadásra egy jótékonysági rendezvény keretében.

Mantecore, a fehér tigris, amely rátámadt Hornra, a pár sztártársának számított. Roy soha nem haragudott rá, és mindvégig megőrizte rajongását a nagymacskák iránt. Későbbi interjúiban azt mondta, hogy a tigris csak biztonságos helyre akarta vonszolni őt, amikor a 2003-as show közben megszédült és elesett. „Mantecore ösztönösen megérezte, hogy segítségre szorul, és próbált is segíteni” – mondta.

Címkék#Roy Horn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!