Járvány

2020.04.18. 13:43

A zárt kapus meccsek olyanok, mint a felolvasztott élelmiszer

A klubok – zárt kapuk mögött – június 30-ig szeretnék befejezni a szezont.

Alsó-Szászország miniszterelnöke, Stephan Weil szerint a zárt kapus sportesemények olyanok, mint a felolvasztott fagyasztott élelmiszerek.

„Nem kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben a klubok az életben maradásért küzdenek. Szurkolóként azonban nem tudok lelkesedni a zárt kapus meccsekért. Ez valami olyan, mint a felolvasztott fagyasztott élelmiszerek íze” – fogalmazott a politikus a Hannoverschen Allgemeinen Zeitung című lapnak adott interjúban.

„De természetesen beszélni kell erről, mivel sokaknak a futball a szakmája. Különben a versenysport egy fontos területe meghalhat, s ezt senki nem akarja” – tette hozzá.

A német labdarúgó Bundesliga küzdelmei a koronavírus-járvány miatt legalább április 30-ig szünetelnek, de a klubok – zárt kapuk mögött – június 30-ig szeretnék befejezni a szezont.

Stephan Weil beszélt azokról a sportágakról is, például a kézilabdáról, amelyek nem elsősorban a televíziós jogdíjakból élnek.

„Például a TSV Hannover-Burgdorf, amely egy top csapat, de jelenleg nincs bevétele. Szégyen lenne, ha ezt a gárdát szélnek kellene ereszteni. Az a célunk, hogy ezt megakadályozzuk” – fogalmazott a tartományi miniszterelnök.

A kézilabda Bundesligában jövő kedden születhet döntés a szezonról, a folytatás lehetséges törléséről.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!