Ország-világ

2020.06.29. 11:00

Nem érdekli a keresztényüldözés a jogvédő szervezetet

A Human Rights Watch (HRW) nevű civil jogvédő szervezet nem foglakozik azzal, hogy jelenleg a keresztény a legüldözöttebb vallás a világon – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Azbej Tristan arra reagált így, hogy Kenneth Roth, a HRW ügyvezető igazgatója egy nemrégiben az EUobserveren megjelent levélben bírálta Magyarországot.

Az államtitkár elmondta, a Soros Györgyhöz köthető szervezet és a hozzá hasonlóak „igencsak szelektív, személyválogató”, hogy kiknek nyújtanak segítséget; például

„migráns hátterű” terrortámadások áldozatai mellett sosem szólaltak fel, ugyanakkor arról sem ejtenek egy szót sem, hogy jelenleg több mint 200 millió keresztény ember szenved a világon az üldöztetéstől.

Hozzátette, az atrocitások, amiket keresztények ellen követnek el a diszkriminációtól a népirtásig terjednek, s csak tavaly több mint 3000 olyan esetről tudnak, amikor keresztényeket gyilkoltak meg a hitük miatt.

„Mégis minden mással foglalkoznak ezek a szervezetek, de például, amikor mi egy nemzetközi emberjogi fórumon megpróbáljuk erre felhívni a figyelmet, felkérni más kormányokat, szervezeteket, hogy ők is álljanak ki az üldözött keresztények mellett, akkor nemhogy nem támogatják ezeket a kezdeményezéseket, hanem kétségbe is vonják azokat, eltagadják ártatlan emberek millióinak a szenvedését” – fogalmazott Azbej Tristan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!