Támogatási rendszer

2022.01.04. 13:13

Zsigó Róbert: Magyarország családbarát ország (videó)

Magyarország családbarát ország – jelentette ki a családokért felelős parlamenti államtitkár a kormány közösségi oldalán kedden feltöltött videóban.

Zsigó Róbert azt mondta: több mint egy évtizede dolgoznak azért, hogy megerősítsék a családokat. Ennek a munkának a részeként folyamatosan növelik a családtámogatások összegét.

A kormány 2010 óta 3,5-szeresére, 3500 milliárd forintra növelte a költségvetésben a családtámogatásokra fordítható összeget. A cél, hogy Magyarországon egyre könnyebb legyen családot alapítani, gyermeket vállalni, gyermeket nevelni – hangsúlyozta az államtitkár.

Január elsejétől 200 ezer forintra emelték a minimálbért – tette hozzá –, ennek következtében több családtámogatás összege is emelkedett. Januártól bruttó 280 ezer forintra emelkedett a gyed (gyermekgondozási díj) maximális összege, ez a 2010-es összeg 2,5-szerese.

Kitért arra is, hogy bevezették, és folyamatosan emelik a diplomás gyedet. Az alapképzésben részt vevő hallgatóknak ez bruttó 140 ezer forintot, a mesterképzésben részt vevőknek bruttó 182 ezer forintot jelent. Január elsejétől a minimálbér összegére, bruttó 200 ezer forintra emelte a kormány a gyermekek otthongondozási díjának, a gyodnak az összegét – mondta Zsigó Róbert.

– Ezen intézkedésekből is látszik, hogy mi a 2010 előtti baloldali kormányokkal ellentétben, a válság idején sem elveszünk a családoktól, hanem minden eszközünkkel támogatjuk őket. Mi továbbra is a családokért dolgozunk – hangoztatta a családokért felelős parlamenti államtitkár.

Borítókép: Zsigó Róbert az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. november 29-én / MTI / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában