Hirdetés

2023.12.22. 08:35

Termeléstervező álláslehetőségek Hatvanban és környékén

Gyártói és termelői környezetben országszerte változatos elhelyezkedési lehetőségek érhetőek el. Hatvan és környéke pedig számos ipari vállalatnak ad otthont, vagyis ilyen típusú munkalehetőségekkel ezen régióban is gyakran lehet találkozni. Ebbe a kategóriába tartozik a termeléstervező munkakör is, amely egy kimondottan nagy felelőségekkel járó pozíció a gyártás és termelés berkein belül.

Quality control inspector and metal worker reading reports in industrial building.

Fotó: Drazen Zigic

Milyen feladatokat lát el egy termeléstervező?

A termeléstervező a gyártási folyamatok szakértője, aki a termelési folyamatok hatékony megtervezéséért és irányításáért felelős. Feladatai közé tartozik egyebek mellett a termelési terv kidolgozása és optimalizálása, melynek során meghatározza a termelési mennyiségeket és időzítéseket a különböző termékekre vagy projektekre vonatkozóan. Mindezt a kapacitás és az erőforrások figyelembevételével teszi. 

Felelőssége továbbá a készletgazdálkodás, ami magában foglalja a készletszint nyomon követését és a raktárkészlet optimalizálását is, méghozzá annak érdekében, hogy a gyártás során megfeleljenek a keresletnek, és minimalizálja az anyaghiányt vagy esetlegesen a túlkészletet. Fontos feladata ezenkívül a termelési folyamatok napi felügyelete, illetve a termelési adatok rögzítése és jelentése is. 

Mindezen kötelességei számos kapcsolattartói tevékenységgel is együtt járnak, beleértve például a cég beszerzési, értékesítői és logisztikai területeivel való kommunikációt. Sőt, a termeléstervező a minőségellenőrzési folyamatokból is kiveszi a részét, azaz segít a termelés hibáinak azonosításában és azok kijavításában, az új technológiák bevezetésében, továbbá a hatékonyságot célzó intézkedések megvalósításában. 

Elhelyezkedés termeléstervezőként Hatvanban és környékén

Termeléstervezőként Hatvanban és környékén is adódhat álláslehetőség az elhelyezkedésre, a HatvanAllas.hu kínálatában például épp a napokban jelent meg egy ilyen jellegű hirdetés. Ezenkívül pedig egyéb gyártói és termelői munkakörök is elérhetőek a portálon keresztül, ami miatt mindenképpen érdemes lehet nyomon követnie az álláskínálatot azoknak, akik ezen a területen képzelik el a karrierjüket. 

A termeléstervezői pozíciók kapcsán persze változatos követelményekkel találkozhatnak az álláskeresők, amit a munkakör felelősségteljessége indokol. Szükséges lehet például a mérnöki vagy közgazdaságtani felsőfokú képesítés, illetve a gyártói környezetben szerzett tapasztalat is. Emellett mivel jellemzően a cégek nemzetközi környezetben is tevékenykednek, így a tárgyalóképes idegennyelv-tudás (általában angol) szintén az alapvető elvárások listájában kap helyet. Nem beszélve a számítógépes ismeretekről, amibe többek között az MS Office programok és az SAP vállalatirányítási rendszer magabiztos használata is beletartozhat.

Mindemellett projektmenedzsment készségekre is szükség lehet a helytálláshoz, hisz egy termeléstervezőnek képesnek kell lennie több egyidejű projekt hatékony kezelésére és koordinálására. Ebből adódóan fontos a rugalmas gondolkodásmód is, mivel a prioritások könnyen és gyorsan változhatnak a munkavégzés során. Ezenkívül pedig a kiváló kommunikációs képesség sem maradhat ki a sorból, amit a korábban említett kapcsolattartói feladatok tesznek szükségessé. Mindent egybevetve tehát egy kihívást jelentő és a kvalitások széles skáláját igénylő munkakör a termeléstervezői pozíció. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában