Kaposvár

2021.11.04. 09:32

Kaposváron járt a Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó program oktatói és 15 diákja tett tanulmányi látogatást szerdán a kaposvári városházán, ahol Szita Károly polgármester fogadta őket.

K. G.

Szita Károly elmondta, hogy a várost erősíti a diákok tudása, ezért előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Mathias Corvinus Alapítvánnyal, hogy Kaposváron is tehetséggondozó kollégiumot létesíthessenek. A tervek szerint ehhez jövőre megtalálják a megfelelő helyszínt a somogyi megyeszékhelyen.

A fiatalok érdeklődését igyekeztek felkelteni az önkormányzati munka iránt, ezért a programban egy kisközséget, egy kisvárost és egy megyei jogú várost keresnek fel. Kaposvárra azért esett a választás, mert Szita Károly az egyik legtöbb tapasztalattal rendelkező városvezető. Kecskés Csoma ötödéves joghallgatóként az MCC-ben a politikatudományi műhely tagja, és a jövőben diplomáciával szeretne foglalkozni, ebben segít neki a sokszínű képzés. Az egyetemista elmondta, Szita Károlyt különlegesnek tartja a magyar politikatörténetben, ezért kíváncsi volt a városvezetői munkájára. Hajdú András, az MCC kutatótanára hozzáfűzte, hogy az MCC a fiatalok számára olyan hátteret biztosít, amellyel nemzetközi szinten versenyképessé válhatnak, ugyanakkor az a cél, hogy a tanulók ne felejtsék el, honnan jöttek. A MCC programnak országosan mintegy 3800 tagja van a középiskolákban és a felsőoktatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!