Labdarúgó NB III. Nyugati csoport

2018.04.28. 20:15

Nagy lépést tett a bajnoki cím felé a Kaposvári Rákóczi FC

A Kaposvári Rákóczi FC nyerte az NB III. Nyugati csoport 25. fordulójának rangadóját. Az éllovas somogyi zöld-fehérek az első és a második félidő hajrájában is betaláltak a második helyen álló FC Ajka kapujába, így nagyon fontos győzelmet arattak.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–FC Ajka 2–1 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1200 néző. V.: Böcskei (Kovács II. G., Baghy).

Az első percek kapkodó játéka után a kaposváriak tudtak mezőnyfölényt kialakítani, majd jött is az első hazai lehetőség: Szakály Attila szöglete után Ur László fejesét vágták ki a gólvonalról a vendégek. Nem sokkal később a másik oldalon is hasonló jelenet játszódott le, itt Nagy Jánosnak sikerült felszabadítani. A kaposváriak jobboldali védője a másik kapu előtt is feltűnt, egy mintaszerű támadás végén csak kevéssel lőtt mellé.

A félidő hajrájában érezhetővé vált a kaposvári nyomás, s ezt nem is bírták a vendégek. Egy egyéni akció végén Szakály Attila betört a tizenhatoson belülre, s az elvetődő Balogh Márton mellett a hálóba gurított.

 

A második játékrészben átadta a kezdeményezést a Rákóczi, s Kollega Krisztián gyorsaságára építve kontrákra rendezkedett be. Az igen feszült hangulatú találkozó hajrájában Sóron Tibor beadását Andorka Péter váltotta gólra, azonban a vendégek egy percig sem adták fel, s az utolsó percben Pákai Gergő révén szépítettek.

A hosszabbításban is akadtak lehetőségek, de Köles János kiállítása végképp megpecsételte a vendégek sorsát. A kaposváriak sikerüknek köszönhetően ötpontos előnyre tettek szert üldözőjükkel szemben, így már-már kezükben érezhetik a bajnoki címmel járó serleget.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Lakatos G., Ur, Hadaró (Laczkó, 89. p.) – Nagy K., Szakály A. – Godzsajev (Sóron, a szünetben), Ivancsics, Kollega K. (Sárközi K., 81. p.) – Androka. Vezetőedző: Deákvári Antal. Edző: Waltner Róbert.

FC Ajka: Balogh M. – Köles, Pákai, Graszl K., Csemer – Kovács G. – Illés D. (Pavlitzky, a szünetben), Csizmadia Z., Horváth P., Vallejos (Nagy E., szünetben) – Oláh L. (Major N., 69. p.). Vezetőedző: Kis Károly.

Gólszerzők: Szakály A. (43. p.), Andorka (78. p.), illetve Pákai (90. p.).

Kiállítva: Köles (92. p.).

Sárga lap: Kollega K. (24. p.), Lakatos G. (29. p.), Hadaró (56. p.), Ivancsics (68. p.), Slakta (77. p.), illetve Csemer (21. p.), Pavlitzky (56. p.), Major (73. p.), Csizmadia Z. (74. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!